У 18 кримінальних провадженнях за фактами зайняття гральним бізнесом органи прокуратури Вінниччини здійснюють процесулаьне керівництво

У 18 кримінальних провадженнях за фактами зайняття гральним бізнесом органи прокуратури Вінниччини здійснюють процесулаьне керівництво

13.01.17 13:04 0 462
Одним з найважливіших завдань органів прокуратури Вінницької області залишається протидія гральному бізнесу.

Завдяки належному прокурорському нагляду працівників Вінницької місцевоюї прокуратури у грудні 2016 року завершено досудове розслідування та скеровано до суду 2 обвинувальних акти відносно двох осіб, які обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 203-2 ч.1 КК України.

Так, в одному організованому гральному закладі адміністратор, в порушення вимог ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні» діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою отримання незаконного прибутку, виконувала відведену їй роль, за що отримувала незаконний прибуток у вигляді заробітної плати.

Зокрема, вона, працюючи відповідно до встановленого графіка виходу на роботу, задля належного функціонування грального закладу, здійснювала обмежений доступ громадян до приміщення грального закладу, розмінювала гравцям гроші, надавала допомогу у прийнятті ставок, а також здійснювала видачу грошових виграшів переможцям азартних ігор, забезпечуючи своїми діями умови для грального бізнесу.

Аналогічну діяльність здійснював інший громадянин, досудове слідство відносно якого також завершено складанням обвинувального акту за ч.1 ст. 203-2 КК України.

На даний час органами прокуратури Вінницької області здійснюєтсья процесулаьне керівництво у 18 кримінальних провадженнях за фактами зайняття гральним бізнесом. Після проведення усіх необхідних слідчих та інших процесулаьних дій за вказаними фактами будуть прийняті законні рішення.

Слід зауважити, що у ході слідства упродовж 2016 року проведено більше 100 обшуків, в результаті яких припинено роботу більш ніж 80 гральних закладів.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено 744 системних блоків, 416 моніторів, 2 ноутбука, 14 планшетів, 5 ігрових автоматів, 256 флеш-накопичувачів, 41 Wi-Fi роутер, 109 відеокамер спостереження, 205 клавіатур, 397 оптичних маніпуляторів, 17 тюнерів, 7 детекторів банкнот, 7 жорстких дисків, 16 сканерів, 15 розрахунково-касових терміналів, 16 мережевих комутаторів, 5 відеореєстраторів, а також документи щодо діяльності гральних закладів, «чорну бухгалтерію» та 217400 гривень незаконно отриманого прибутку.

Додатково: Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність за зайняття гральним бізнесом (ч. 1 ст. 203-1 КК України) у вигляді штрафу від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Рівненщини ...
Наступна новина: На Програму розвитку ...

КОМЕНТАРІ