«Дай,Україно,гордого шляху» (+фото)

«Дай,Україно,гордого шляху» (+фото)

13.01.17 15:19 0 543
Під такою назвою 12 січня у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 79-й річниці від дня народження Василя Семеновича Стуса, що пройшов у рамках чергових Стусівських читань.

Понад чверть століття Стусівські читання традиційно проходять у січневі дні на Вінниччині.

Започатковані з ініціативи членів товариства «Просвіта» та колективу ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, вони з року в рік об'єднують навколо себе цвіт інтелігенції, всіх, кому не байдужі українська культура та національна ідея: політиків, письменників, науковців, бібліотекарів, митців, освітян. Бібліотеки області проводять вечори поезії, літературно-мистецькі вечори, конкурси, вікторини, оформляють книжкові виставки та влаштовують перегляди літератури.

У програмі читань відбулась презентація наукового альманаху «Стусознавчі зошити», декламування поезії Василя Стуса та виконання музичних творів на слова відомого земляка та презентація виставки-портрету «Той, хто не гнув голови».

Василь Семенович Стус – український поет, літературознавець, правозахисник, Герой України. Людина рідкісної моральної стійкості, голос сумління у світі розхитаних і розмитих понять честі, правди, порядності. Він зберіг своє життєве кредо до кінця. І це було причиною його трагедії. Він ніс даровану йому іскру Божу з гідністю і лицарською відвагою, не згинаючись. На такій дорозі поети гинуть. Йому вдалося зреалізувати свій талант за умов, де інші гаснуть і посилаються на обставини, його спадщина не пропала, хоча і лежала в прірві. На щастя, знайшлося кому рятувати його творчість – збирати, опрацьовувати, видавати.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратурою ...

КОМЕНТАРІ