На Вінничині з настанням холодів мобільні пункти обігріву відвідало близько 160 людей (+фото)

На Вінничині з настанням холодів мобільні пункти обігріву відвідало близько 160 людей (+фото)

13.01.17 14:25 0 531
У мобільному пункті тимчасового обігріву, розташованому в обласному центрі навпроти центрального автовокзалу (вул. Київська), тільки з 8 години ранку знайшли прихисток від морозу 40 осіб.

Про це повідомив керівник прес-служби ГУ ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий."Мобільні пункти обігріву були розгорнуті 6 січня, від того часу їх відвідали більше 160 людей, а стаціонарні - прийняли ще близько 40,- зазначив він.-Хоч надворі й потеплішало, однак, кількість тих, хто відвідує пункт обігріву не меншає. Адже у перші дні холодів ще мало хто знав про місця розташування пунктів».

Основна мета рятувальників - зменшити кількість надзвичайних подій : «Ці люди позбавлені даху над головою, ховаються в теплотрасах, гріються в непристосованих приміщеннях . Наші ж намети забезпечені усім необхідним, в тому числі протипожежним інвентарем , працівники ДСНС слідкують, як відвідувачі дотримуються правил протипожежної безпеки. Часто звертаються перехожі , які відчули переохолодження. Таких було вже кілька осіб», - зауважив Олександр Кутовий.

До пункту обігріву прийшли волонтери із запасом найнеобхідніших продуктів та фахівці Вінницького обласного центру реінтеграції бездомних громадян.

«До комунальної установи «Вінницький обласний центр реінтеграції бездомних громадян» може звернутися будь-який пересічний громадянин України, а також іноземці та особи без громадянства, що не мають житла, особи, які потребують додаткового захисту,- прокоментував директор обласного центру Богдан Чорний. - За минулий рік до нашого центру звернулося більше 190 осіб, з них 69- взято на облік . 12 осіб поселено до будинку -інтернату , 9-ти відновлено паспортні документи, 8 осіб направлено до лікарень. Ми тісно співпрацюємо із медичними закладами, адже багато людей хворих, деякі мають туберкульоз, інші важкі недуги».

Він розповів, що в обласному центрі реінтеграції бездомних громадян надаються послуги та вирішуються питання щодо відновлення документів, оформлення документів для тимчасової реєстрації, здійснення заходів по виявленню бездомних громадян (зокрема шляхом соціального патрулювання), надання зазначеним особам інформаційних, правових та інших послуг, а також направлення до спеціалізованих закладів соціального захисту(в т. ч. геріатричного профілю), закладів охорони здоров'я тощо.

Звернутися за консультацією та допомогою Центру реінтеграції бездомних громадян можна за адресою м. Вінниця: вул. Монастирська, 26 кім. 101.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ