Прокуратура Рівненщини забезпечує захист конституційних прав громадян,які утримуються у місцях несвободи

Прокуратура Рівненщини забезпечує захист конституційних прав громадян,які утримуються у місцях несвободи

13.01.17 13:01 0 638
Органи прокуратури Рівненської області провели у 2016 році низку результативних перевірок у сфері нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних із обмеженням особистої свободи громадян.

Особлива увага приділялася дотриманню прав в'язнів в установах державної кримінально-виконавчої служби та спеціальних установах органів Національної поліції відповідно до європейських стандартів, питанню їх належного медичного обслуговування, запобіганню жорстокому поводженню з ними, забезпеченню прав на захист.

На виявлені порушення прав ув'язнених та незабезпечення виконання вироків, не пов'язаних з позбавленням волі, прокуратура принципово реагувала.

Так, у зазначеній сфері прокурорами внесено торік 153 документи реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 81 посадову особу. Ще 2-х службових осіб притягнуто за корупційне правопорушення до кримінальної відповідальності та 1 – до адміністративної.

За реагування прокуратури забезпечено проходження обстеження більше 20 ВІЛ-інфікованим ув'язненим та 6 з них призначено лікування, 3 засуджених направлено на стаціонарне лікування, ще 1 ув'язненому надано належну медичну допомогу.

В установах виконання покарань області не допущено заборгованості із заробітної плати перед особами, звільненими з місць позбавлення волі, та засудженими, які відбувають покарання.

Крім того, завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Рівненської області у сфері додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, до бюджету надійшло більше 1 млн грн в якості сплати засудженими штрафів, як основних видів покарання за вироками минулих років.

Робота на даному напрямі продовжується.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ