Як швидко навчитися вишивати бісером,використовуючи набори для вишивки?

Як швидко навчитися вишивати бісером,використовуючи набори для вишивки?

14.01.17 00:45 0 1126

Українські жінки здавна славилися своїм умінням створювати красиві і вигадливі візерунки і малюнки за допомогою кольорових ниток. Одяг, прикрашений таким орнаментом, набував святкового і ошатного вигляду та допомагав захистити господаря від напастей і недоброзичливців.

Зараз прокидається непідробний інтерес до цього світлого мистецтва, яке несе в собі традиції минулого і є частиною української культури. Майже забутий промисел відроджується і це говорить про інтерес простих українців до своєї історії і коріння.

Ринок відреагував на інтерес до рукоділля і, зокрема до вишивки бісером, і стала з'являтися маса пропозицій продажу всього необхідного для цього промислу. З'явилося безліч найрізноманітніших схем для вишивки, бісеру різних кольорів, заготовок полотна. Але щоб опанувати ази мистецтва потрібно придбати якісні матеріали (наприклад, набори і схеми для вишивки бісером від ТМ "ВДВ", які можна купити в інтернет-магазині igolochka.com.ua) і дотримуватись певних правил роботи над виробом.

Серед різних методик вишивання найбільш популярною вважається методика вишивання бісером. Традиція бере свій початок з часів існування Київської Русі, де предмети одягу, розшиті бісером, вважалися не тільки красивими, але і несли захист від злих помислів і сил.

Бачачи твори майстринь, ми уявляємо собі це мистецтво складним, яке вимагає величезної віддачі сил, часу і труда. Багато хто мріє почати займатися вишивкою бісером, але їх лякають майбутні труднощі. Але, насправді, нічого неможливого немає, і навчитися основам цього рукоділля і досягти певних результатів може кожен.

Важливо мати серйозний настрій і намагатися дотримуватися кількох моментів:

  • Перш за все, потрібна ідея. Потрібно уявити собі яку саме картину або візерунок ви готові вишивати, витрачаючи свій час. Визначитися допоможуть готові схеми для вишивки. Вони являють собою нанесений на тканину малюнок, розбитий на безліч квадратиків. Кожному квадратику відповідає бісер певного кольору. Підбираючи бісер правильно можна вишити зображення на полотні. Створювати такі схеми можна і самостійно за допомогою комп'ютерних програм, які можуть перевести в схему для вишивки будь-яке зображення;
  • Другий момент, який потребує уваги - інструменти і оснащення. Потрібно придбати п'яльця, голки для бісеру різного розміру і, звичайно, сам бісер. До ресі, бісеру потрібно приділити особливу увагу. Він повинен бути без дефектів, правильної форми і потрібних кольорів. В описах схем розповідається, яка кількість бісеру потрібна для даної роботи. Серед кількох типів ниток найкраще підійде металізована напівсинтетична нитка нейтрального кольору. Така нитка дуже міцна і відмінно тримає бісер на тканини. Багато наборів вже комплектуються тканиною для вишивки, але в разі її відсутності потрібно вибрати якісну тканину;
  • По-третє - робоче місце повинно бути зручним, не утрудняти рухів, з освітленням, що відповідає нормам. Це дозволить працювати з більшою віддачею і менше втомлюватися.

Освоївши ази цього промислу, можна створювати чудові по своїй красі речі, які не схожі ні на які інші. Пам'ятайте, що майстерність приходить не відразу і успіх залежить, перш за все, від вас самих.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінничині урядова ...
Наступна новина: Вхідні двері: Як вибрати?

КОМЕНТАРІ