Прокуратура вимагає відшкодування збитків,завданих державі посадовцями державного підприємства

Прокуратура вимагає відшкодування збитків,завданих державі посадовцями державного підприємства "Волиньвугілля"

16.01.17 08:04 0 558
Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави із позовними заявами до посадовців державного підприємства "Волиньвугілля", аби змусити відшкодувати збитки, завдані внаслідок вчинення ними кримінальних правопорушень.

Екс-чиновники, обіймаючи кожен у свій час посади виконувача обов’язків генерального директора державного підприємства «Волиньвугілля», виконувача обов’язків директора відокремленого підрозділу «Шахтоуправління «Нововолинське» та директора відокремленого підрозділу «Шахта №9 «Нововолинська», зловживаючи своїм службовим становищем, видавали незаконні накази про преміювання, на підставі яких працівникам підприємства була безпідставно виплачена премія на суму понад 330 тис грн.

Щодо усіх трьох посадовців були розпочаті кримінальні провадження про вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти у цих кримінальних провадженнях минулого року скеровані до суду для розгляду по суті.

Рішеннями судів посадовців визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень та звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із зміною обстановки.

Збитки ж, завдані їхніми протиправними діями, так і залишилися невідшкодованими.

Відтак, прокурори вимагатимуть їх відшкодування в суді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громади Тернопілля ...
Наступна новина: «Буковинська Маланка» ...

КОМЕНТАРІ