За принципової позиції прокуратури області Вінницьким судом засуджено особу,яка створила ряд фіктивних підприємств та конфісковано в дохід держави грошові кошти,у розмірі понад 1,3 млн гривень

За принципової позиції прокуратури області Вінницьким судом засуджено особу,яка створила ряд фіктивних підприємств та конфісковано в дохід держави грошові кошти,у розмірі понад 1,3 млн гривень

16.01.17 10:04 0 527
Досудовим слідством, яке проводилось слідчим підрозділом фіскальної служби встановлено, а в ході подальшого підтримання державного обвинувачення в суді підтверджено, що засуджений розробив злочинну схему, яка полягала у наданні підприємствам реального сектору економіки послуг з незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість.

З цією метою, лихий до наживи ділок, використовуючи за символічну винагороду спільника, підробив документи, використовуючи які зареєстрував три фіктивні підприємства.

Надалі, імітуючи проведення господарської діяльності, вказані фіктивні підприємства незаконно формували податковий кредит діючим підприємствам, які таким чином ухилялись від сплати податків.

Під час проведення досудового слідства на рахунки фіктивних підприємств накладено арешт, в результаті чого заблоковано незаконно здобуті грошові кошти, у загальному розмірі понад 1,3 млн гривень.

Красномовним є той факт, що, навіть, після викриття вказаної незаконної діяльності на арештовані рахунки продовжували надходити грошові кошти від підприємств з різних регіонів держави.

Вказані кошти, згідно злочинного плану, мали бути переведені в готівку та приховані від податкових органів.

Відтак, згаданого зловмисника судом визнано винним у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 205-1 КК України, тобто у фіктивному підприємництві, фіктивному підприємництві вчиненому повторно, підробці документів, використанні завідомо підроблених документів, внесення завідомо неправдивих відомостей до документів, які подаються державному реєстратору та призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном два роки з іспитовим строком.

Крім того, судом підтримано позицію прокуратури Вінницької області та конфісковано в дохід держави арештовані грошові кошти.

Наразі, прокуратурою області повідомлено про підозри іншим фігурантам схеми ухилення від сплати податків, у тому числі організатору, один з них перебуває у розшуку, а також надається оцінка діям службових осіб реально діючих підприємств, які використовуючи вказану злочинну схему ухилялись від сплати податків.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: завдяки ...

КОМЕНТАРІ