Чернівецькі вчителі освоювали сучасні цифрові технології

Чернівецькі вчителі освоювали сучасні цифрові технології

16.01.17 09:11 0 566
“Сучасні дидактичні матеріали – нові можливості чи старі проблеми для “нового” вчителя?”- ключове питання навчального семінару «Цифрові освітні технології та електронні освітні ресурси», що відбувся на базі Чернівецької гімназії №2.

У роботі семінару брали участь начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк, заступник начальника управління освіти Олена Кузьміна. До участі в семінарі були запрошені фахівці з інформатизації освітньої галузі, наукові співробітники ІМЗО МОН України, Інституту інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України та мультимедійного видавництва «Розумники»; керівники загальноосвітніх навчальних закладів, заступники директорів з навчально-виховної роботи в початковій школі, керівники методичних об'єднань учителів початкових класів, учителі початкових класів, учителі хімії, фізики.

Вікторія Косик, начальник відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, презентувала нові напрямки розвитку освітньої галузі Україні.

Роботу презентаційного майданчика мультимедійного видавництва “Розумники” відкрив Ігор Каплаушенко, його головний редактор. Він представив три моделі втілення проекту «SmartKids» в школах.

Фахівці видавництва розказали та показали, які нові можливості має український учитель, як за допомогою сучасних мультимедійних засобів зробити навчання для учнів привабливим та захоплюючим. Освітянам міста було презентовано нові сучасні рішення для освіти – мультимедійні інтерактиви та дидактичні матеріали, які дають змогу зробити уроки незвичайними. Представлено педагогічні ігри – навчальні програми, в яких більше 15000 інтерактивних завдань з веселими героями та яскравими сюжетами. Запропоновано програми, які заохочують дітей до навчання, розвивають логіку, увагу, пам'ять, уяву, креативне мислення, мовлення дітей.

У секції «Природничі дисципліни», де працювали вчителі хімії, фізики загальноосвітніх навчальних закладів міста, було наочно продемонстровано можливості сучасної цифрової лабораторії. Вчителі мали можливість проаналізувати та графічно представити силу тертя, температуру повітря, вологість в приміщенні.

Сучасні цифрові освітні технології та електронні освітні ресурси приваблюють зручністю використання, компактністю, мобільністю, точністю вимірювальних замірів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі 15 січня на ...
Наступна новина: На Вінничині за умисне ...

КОМЕНТАРІ