«Буковинська Маланка» крокує Чернівцями

«Буковинська Маланка» крокує Чернівцями

16.01.17 08:05 0 569
Міжнародний фестиваль традиційної культури «Буковинська Маланка» стартував в Чернівцях. 46 колективів з усієї Буковини, а також Румунії, Закарпаття, Івано-Франківська демонструють народні традиції городянам і гостям міста.

Під час відкриття Чернівецький міський голова Олексій Каспрук привітав всіх з цим святом, яке з кожним роком стає все більш популярним.

«Дякую всім учасникам колективів, які ретельно готуються впродовж всього року до цієї події, зберігаючи та примножуючи традиції наших предків. Дякую за ту працю, творчу фантазію та ентузіазм, з якими кожен з вас підходить до організації свята Маланки. Радий усіх гостей вітати у Чернівцях, бажаю всім поринути в святкову атмосферу та отримати незабутні враження від сьогоднішнього дійства», – сказав Олексій Каспрук.

Понад тисяча учасників колективів–маланкарів та десятки тисяч чернівчан перетворили вулиці міста на суцільний театральний майданчик з піснями, музикою і танцями. Серед героїв традиційної буковинської Маланки цього року є й нові персонажі – Троянський кінь, символ року – Півень, олені Санта Клауса тощо.

Після святкової ходи по вулицях міста маланкарі продовжать свої виступи на площі Філармонії.

Чернівчани визначитумуть цьогорічного переможця шляхом онлайн-голосування в мережі Інтернет.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За минулий рік,у сфері ...
Наступна новина: На Вінниччині виплачується ...

КОМЕНТАРІ