Робоча група у Чернігівській міській раді: про основні чинники нормативної грошової оцінки земель м. Чернігова

Робоча група у Чернігівській міській раді: про основні чинники нормативної грошової оцінки земель м. Чернігова

16.01.17 08:02 0 483
Відбулося засідання робочої групи щодо затвердження нормативної грошової оцінки земель міста Чернігова під керівництвом начальника управління земельних ресурсів міської ради Олександра Пінчука.

Відповідно до частини другої статті 18 Закону України „Про оцінку земель” нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення проводиться не рідше, ніж один раз на 5-7 років.

Чинна на нормативна грошова оцінка земель міста затверджена рішенням Чернігівської міської ради від 31 березня 2011 року «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Чернігова за станом на 01.01.2010» (7 сесія 6 скликання).

На замовлення управління земельних ресурсів міської ради Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст „Діпромісто” ім. Ю.М. Білоконя було виконано комплекс робіт з розрахунку нормативної грошової оцінки земель м. Чернігова.

Технічна документація з нормативної грошової оцінки земель м. Чернігова розроблена та відповідно до вимог Закону України „Про державну експертизу землевпорядної документації” пройшла державну експертизу, отримавши позитивний висновок в Держгеокадастрі України від 24.11.2016 р.

Відповідно до цієї технічної документації базова вартість одного квадратного метра землі становить 275 грн 32 коп.

З урахуванням коефіцієнту індексації за 2016 рік вона, згідно з розробленою у 2016 році нормативно-грошовою оцінкою, становить 275 грн 32 коп. х 1.06 = 291 грн 84 коп.

Відповідно до нормативної грошової оцінки, що діє на в м. Чернігові, з урахуванням коефіцієнтів індексації за 2014-2016 роки середня (базова вартість) одного квадратного метра земельної ділянки становить 176 грн 39 коп. х 1.433 х 1.249 х 1.06 = 334 грн 65 коп.

Зазначена технічна документація з нормативної грошової оцінки земель м. Чернігова згідно зі ст. 23 Закону України „Про оцінку земель” ще потребує затвердження міською радою.

Згідно з п. 271.2 ст. 271 Податкового кодексу України рішення рад щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування нормативної грошової оцінки земель або змін. У іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

Тобто, у разі затвердження сесією міської ради, нова нормативна грошова оцінка буде застосовуватись з 1 січня 2018 року.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найчастіші поломки ...
Наступна новина: Громади Тернопілля ...

КОМЕНТАРІ