Чернігів засипає снігом,але комунальні служби працюють в посиленому режимі

Чернігів засипає снігом,але комунальні служби працюють в посиленому режимі

16.01.17 14:50 0 605
У Чернігові всі комунальні служби міста продовжують боротися зі сніговою навалою в посиленому режимі.

У прибиранні снігу на міських дорогах 12 січня була задіяна вся наявна снігоприбиральна техніка, а це близько 30 одиниць спеціальної техніки КП «АТП-2528», ЖЕКів і КП «Зеленбуд».

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц, до прибирання задіяні МАЗи, КАМАЗи, ЗІЛи – вся велика техніка, яка вивозить сніг у район Лісковиці. Він запевнив, що всі служби працюють, прибираються не тільки дороги, а й сквери та парки.

З самого ранку всі прибиральники КП «Зеленбуд» працюють в посиленому темпі. Сніг прибирається як з пішохідних зон, так і з лавочок. Окрім цього, працювали в снігопади й підприємці, вони не ігнорували загального прибирання міста, вони також з лопатами та мітлами наводили лад біля своїх офісів.

- Вночі прибирається більше доріг і більші площі, завдяки тому, що машин не має й вони не заважають. Вдень також прибирається. Це стосується Кільцевої, Масанів, Подусівки і Шерстянки. Дороги прибираються цілодобово, - сказав Ярослав Куц.*/blockquote

*/blockquote

За словами працівників комунальних підприємств, вони розпочинають свій робочий день о 5.30, а працюють доки все не почистять. Працювати складно, але треба.

Як вже повідомлялося раніше, нещодавно для КП «АТП -2528» було придбано п'ять нових МАЗів та нові трактори. Щоб містом було комфортніше пересуватись, із міського бюджету в ці дні витрачаються значні кошти. Прибирання снігу на добу для міста коштує близько 150 тис. грн. Зокрема, сольової суміші на посипку доріг витрачається 30-36 тон, працююча техніка спалює близько 2,5 – 3 тон солярки, на заробітну плату комунальникам йде 5 тис. грн на добу.

За матеріалами ТРА «Новий Чернігів»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ