За минулий рік,у сфері боротьби з корупцією,на Закарпатті притягнуто до адміністративної відповідальності 29 посадових осіб    Підсумовуючи роботу щодо протидії адміністративній корупції,необхідно зазначити,у зв’язку із змінами в законодавстві з вер

За минулий рік,у сфері боротьби з корупцією,на Закарпатті притягнуто до адміністративної відповідальності 29 посадових осіб Підсумовуючи роботу щодо протидії адміністративній корупції,необхідно зазначити,у зв’язку із змінами в законодавстві з вер

16.01.17 08:04 0 560
Підсумовуючи роботу щодо протидії адміністративній корупції, необхідно зазначити, у зв’язку із змінами в законодавстві з вересня 2016 року органи прокуратури не складають протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, однак продовжують бути органом, уповноваженим здійснювати заходи щодо протидії цьому негативному явищу.

Так, за 12 місяців 2016 року спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції на Закарпатті скеровано до суду 64 протоколи з яких 35 - УЗЕ ГУНП в області, 9 - управлінням СБУ в області, 23 – прокуратурою.

Із загальної кількості складених протоколів 55 за ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів), 7 - ч.1 ст.172-4 (порушення обмеження щодо сумісництва) КУпАП, 4 - за ст.172-6 (порушення вимог фінансового контролю) та 1 за ст.172-9 (невжиття заходів протидії корупції) КУпАП.

Судами за вказаний період розглянуто 55 протоколів, за результатами розгляду яких притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів 29 правопорушників. 26 закрито (11 за відсутністю складу правопорушення, по 6 за малозначністю правопорушення та минуванням строків притягнення).

З числа осіб, яких притягнуто до відповідальності:

- 4 державної прикордонної служби;

- 9 посадових осіб інших органів державної влади (голови дільничних виборчих комісій);

- 4 посадові особи місцевого самоврядування;

- 1 працівник державної податкової інспекції.

За сферами діяльності у 2016 року виявлено 16 правопорушників у бюджетній сфері, 2 у сфері земельних відносин та 1 - у сфері освіти.

Місцевими прокурорами у 2016 році до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування внесено 134 подання в порядку ч.3 cт. 65 Закону України «Про запобігання корупції», за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 14 осіб.

Робота на вказаному напрямку триває.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громади Тернопілля ...
Наступна новина: «Буковинська Маланка» ...

КОМЕНТАРІ