В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

17.01.17 13:00 0 577
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів.

Конкурс для виробництва мультимедійних пакетів матеріалів про Україну

На конкурс можуть подаватись журналісти в індивідуальному порядку, представники ЗМІ (друкованої преси, радіо, телебачення або онлайн-ЗМІ), продакшен-студій, які зможуть співпрацювати з громадськими організаціями або аналітичними центрами, і сформувати команду для проекту. Кожен кандидат може подати заявку на виробництво одного, кількох або всіх пакетів.

Проектом передбачено створення 7 мультимедійних пакетів «Україна плюс». Кожен пакет буде містити від 3 до 5 мультимедійних матеріалів, в залежності від їхньої складності. Їх буде створено із використанням сучасних інструментів інтерактивної візуальної журналістики. Матеріали мають бути цікавими, зрозумілими і представляти різні жанри журналістики, такі як короткі сюжети, міні-документальні фільми, інтерв'ю з експертами, вікторини тощо.

Відібрані автори отримають гранти в розмірі 2000 доларів США на створення кожного мультимедійного пакету. Сума гранту покриватиме витрати на виробництво, зарплати та інші необхідні витрати.

Для створення мультимедійних пакетів автори будуть співпрацювати і встановлювати партнерські відносини з НУО, експертами і аналітичними центрами, діяльність яких пов'язана з темами мультимедійних пакетів.

Будь ласка, надсилайте Ваші заявки на електронну адресу hkalinichenko@internews.ua українською мовою до 25 січня 2017 року, 18.00, або поштою чи передайте особисто в офіс ГО «Інтерньюз-Україна» за адресою: м. Київ, вул. Ризька, 15, 04112

Запрошення для органів місцевого самоврядування до співпраці із запровадження громадського бюджету

Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ разом з Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» у рамках Проекту «Публічні бюджети від А до Я: Інформування, активізація та залучення громадянського суспільства» за підтримки Європейського Союзу та Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) запрошують міста та об'єднані територіальні громади до участі у Проекті, у рамках якого буде надана допомога у запровадженні громадського бюджету.

Проект передбачає:

* проведення семінарів, тренінгів;

* надання консультацій та супроводження;

* проведення навчальних візитів;

* фінансова підтримка інформаційної кампанії та організації етапів громадського бюджету;

* надання програмного забезпечення для здійснення голосування.

У разі зацікавленості до участі у Проекті, просимо надіслати до 23:59 20 січня 2017 року лист за підписом голови органу місцевого самоврядування на електронну адресу pauci.pb@gmail.com, у якому зазначити мотивацію громади у впровадженні громадського бюджету та очікувані результати. Планується, що заходи Проекту розпочнуться у лютому 2017 року. Для участі у Проекті буде запрошено 8 міст і 2 об'єднані територіальні громади, про що буде повідомлено на веб-сайтах Фундації ПАУСІ http://www.pauci.org та Фонду Східна Європа www.eef.org.ua.

За довідками можна звертатися до Костянтина Плоского, тел.+380672228065 та Леоніда Доноса, +380507733798, pauci.pb@gmail.com.

Представництво ЄС оголошує набір на 17-у сесію до EU Study Days (Єврошколи)

Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з Українським освітнім центром реформ оголошують про набір учасників на сімнадцяту сесію EU Study Days in Ukraine.

Сесія відбудеться 16 – 19 лютого 2017 року у Вінниці, до участі в якій запрошуються учасники з усіх регіонів України. Єврошкола це унікальна можливість для українських студентів та випускників ВНЗ дізнатись більше про Європейський Союз.

Хто може взяти участь?

Участь можуть взяти студенти (останні курси) та випускники українських ВНЗ (які закінчили університет не більше, ніж три роки тому) з усіх регіонів України.

Пріоритет буде надаватися студентам та випускникам, що здобули (або здобувають) освіту за спеціальностями: міжнародні відносини, європейські студії, право, політологія, економіка, фінанси, бізнес, соціологія, журналістика, історія, культурологія, філософія та філологія.

Як взяти участь?

Для подання заявки на участь в EU Study Days потрібно заповнити онлайн-анкету, яку Ви знайдете за цим посиланням.

Кінцева дата подання заявок – 27 січня 2017 року, 23:00.

Для участі у сесії буде відібрано 40 осіб з різних регіонів України. Робочі мови школи українська і англійська. Річні волонтерські проекти в Польщі та Німеччині

Коли: з 01.09. 2017 по 31.08. 2018;

Де: в громадських організаціях, музеях та освітніх центрах Польщі та Німеччини;

Хто може взяти участь: молоді люди віком від 18 до 30 років;

Термін подачі документів: до 31.01. 2017

Річні волонтерські проекти мають різну тематику – соціальну, історичну, культурно-освітню. Протягом року волонтери будуть працювати в обраному проекті в одній з організацій Польщі, або Німеччини.

Учасники отримають: квитки на дорогу до міста, де буде відбуватися проект та назад по його завершенню; безкоштовну річну візу; страховку; житло; безкоштовний проїзд по місту; гроші на харчування та кишенькові, які отримуватимуть учасники щомісяця у розмірі від 800 злотих в Польщі та 350 євро в Німеччині; оплачувану відпустку; у Польщі – мовні курси.

Вимоги до кандидатів. Молоді люди віком від 18 до 30 років. Кандидати мають бути мобільними та з високим рівнем мотивації. Важливим є досвід громадської діяльності та знання іноземних мов.

Умови відбору. Для участі у польських проектах необхідно підготувати англійською мовою, а для участі в німецьких – німецькою мовою наступні документи:

* анкета;

* резюме;

* мотиваційний лист;

* автобіографія;

* дві рекомендації;

* фото.

Термін подачі документів. Для участі у проекті необхідно заповнити анкету та подати увесь список документів до 31 січня 2017 року.

Більш детальна інформація на сайті: https://ngoassm.wordpress.com/voluntary-service-poland-germany-2017-2018/

Воркшоп для активістів «Синергійний вибух» (Івано-Франківськ)

Молодіжна організація СТАН запрошує прийняти участь у воркшопі «Синергійний вибух» в зимових Карпатах, що відбудеться 13-16 лютого 2017 року в рамках проекту «Сприяння діалогу та примиренню в регіонах України» за підтримки National Endowment for Democracy (NED). Дедлайн реєстрації - 25 січня 2017 року.

Захід організовується задля створення нової комунікативної та діалогової платформи для активістів різних етнічних, культурних та соціальних категорій, в тому числі, внутрішньо переміщених осіб, правозахисників з Донбасу і Криму, активістів старшого шкільного та студентського віку.

Зимовий воркшоп відбуватиметься в серці Карпат, у легендарній Хата-Майстерня // Khata-Maysternya – просторі, де можна бути собою, бути з іншими, бути разом.

Основними хештегами вибухового активістського воркшопу є #dialogue, #networking, #planning, #sinergy, #direct_action.

Синергія – це сумарний ефект, який полягає у тому, що при взаємодії двох або більше факторів їхня дія суттєво переважає ефект кожного окремого компонента у вигляді простої їхньої суми. Тому до участі у воркшопі запрошуються активісти та активістки з усіх регіонів України віком від 15 років, учасниці та учасники попередніх програм (заходів, тренінгів, воркшопів, акцій тощо), що проводилися Молодіжною організацією «СТАН» впродовж 2015-2016 років.

Пріоритет надаватиметься тим активістам та активісткам, які в період з травня 2016 по січень 2017 (спів)організували активні дії (флеш-моби, акції, заходи, івенти, тренінги та інше) з просування примирення в українському суспільстві, культурного розмаїття, прав людини, діалогу між ВПО та/або представниками видимих та невидимих меньшин з приймаючими громадами.

Свої дії необхідно зафіксувати у спеціальній онлайн формі тут: https://goo.gl/qD3n4M (до 25 січня 2017 р включно)

Всі зареєстровані активності та інформація про організаторів подій буде відображена на спеціальній інтерактивній мапі (доступ буде надано тільки зареєстрованим користувачам).

Всім учасникам воркшопу підготовано спеціальні подарунки від організаторів.

Онлайн-форма для реєстрації на воркшоп «Синергійний вибух» буде відкрито до 25 січня 2017 року (включно) за посиланням: https://goo.gl/gmM5w1

Результати відбору учасників буде оголошено 30 січня 2017 року.

Організатори покривають витрати на харчування та проживання учасників. А також відшкодовують проїзд (при наявності оригінальних та інтернет-квитків потягів класу: плацкарт, купе та С-2 (Інтер-сіті), автобусних квитків, інтернет-квитацій на послуги “Бла-бла-кар”).

З Івано-Франківська буде організовано трансфер до «Хата-майстерні».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Півсотні вінничан ...
Наступна новина: Україна сміється – отже не ...

КОМЕНТАРІ