у Чернівцях відбулося підписання угоди про проведення 28-го Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі»

у Чернівцях відбулося підписання угоди про проведення 28-го Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі»

17.01.17 12:46 0 575
В учбово-методичному центрі культури Буковини відбулося підписання угоди про проведення 28-го Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі». У церемонії взяли участь: Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, заступник керуючого справами обласної державної адміністрації Олександр Шкурідін, начальник управління культури ОДА Віра Китайгородська.

З польської сторони угоду підписали директор Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» Збігнєв Ковальський та війт гміни і міста Джержонюв Марек Хмєлевський. Також підписантами угоди з боку Угорщини став Союз буковинських секлерів, в особі голови ТибораІллес та Іштвана Мартона. З боку Румунії угоду підписали Георге Ніца – заступник голови Сучавської повітової ради, Сорін Філіп – директор Центру культури «Буковина» в м. Сучава, Мігаїца Негура – мер м. Кимпулунг Молдовенеск Сучавського повіту.

Згідно з існуючою традицією, підписання угоди про щорічний фестиваль «Буковинські зустрічі» відбувається почергово в регіонах, де відбувається цей великий міжнародний проект. Цьогоріч церемонія підписання приурочена проведенню свята Маланки на Буковині, тож гості краю візьмуть участь в Маланкових дійствах, які відбуватимуться в Вашківцях, Красноїльську та Чернівцях.

Довідково:

Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» – один з найбільших мандрівних фольклорних фестивалів у Європі. Протягом року фестивальні едиції відбуваються в Польщі, Україні, Румунії, Угорщині. В 2017 році йому виповниться 28 років – яскравому святу фольклору і традицій, яке мандрує країнами Європи, де проживають буковинські спільноти різних національностей. Такому яскравому культурологічному маршруту, який творить фестиваль щороку, позаздрить будь-яка туристична агенція: адже Буковина, як і «Буковинські зустрічі» – явище неповторне, колоритне і багатоголосе.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: прокуратура ...
Наступна новина: Розпочався ІІІ (обласний) ...

КОМЕНТАРІ