Результати роботи слідчих прокуратури Закарпаття за 12 місяців 2016 року    Упродовж 12 місяців 2016 року слідчими органів прокуратури області здійснювалось досудове розслідування у 466 кримінальних провадженнях,та за результатами їх розслідування 286 про

Результати роботи слідчих прокуратури Закарпаття за 12 місяців 2016 року Упродовж 12 місяців 2016 року слідчими органів прокуратури області здійснювалось досудове розслідування у 466 кримінальних провадженнях,та за результатами їх розслідування 286 про

17.01.17 12:04 0 614
Упродовж 12 місяців 2016 року слідчими органів прокуратури області здійснювалось досудове розслідування у 466 кримінальних провадженнях, та за результатами їх розслідування 286 проваджень завершено. 37 кримінальних проваджень з обвинувальними актами скеровано до суду, у тому числі 4 - з угодою про визнання винуватості.

У ході досудового розслідування встановлено збитків на суму понад 5 млн грн, з яких у ході слідствавідшкодовано понад 4,77 млн грн.

Із 37 скерованих до суду обвинувальних актів - 19 про злочини з ознаками корупції, 2 – у сфері земельних правовідносин та 1 – у бюджетній сфері.

Так, із загальної кількості направлених до суду обвинувальних актів про злочини з ознаками корупції 5кримінальних проваджень щодо працівників митниці, 3 – стосовно працівників державної лісової охорони,по 1 – стосовно працівника поліції та прикордонної служби, та ще 9 – стосовно інших категорій осіб.

Зокрема, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, яка за посередництва фізичної особи вимагала 20 тис. доларів США за сприяння з використанням свого службового становища у виділенні у приватну власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення на території Ужгородського району.

Крім цього, закінчено досудове розслідування та обвинувальний акт скеровано до суду стосовно оперуповноваженого сектору карного розшуку Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, який вимагав та одержав 20 тис грн за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності двох осіб.

Також, протягом минулого року у провадженні слідчих прокуратури області перебувало 8 кримінальних проваджень у сфері охорони та використання лісових ресурсів, 2 з який з обвинувальними актами направлено до суду для розгляду по суті.

Всього, по кримінальним провадженням, які розслідували слідчі органів прокуратури, протягом минулого року по суті винесено 12 судових рішень, з яких 4 з ухваленням вироків.

До прикладу, за результатами судового розгляду кримінального провадження за обвинуваченням працівника Закарпатської установи виконання покарань №9 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичної речовини), останнього вироком Ужгородського районного суду визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки із застосуванням іспитового строку в один рік.

Також, вироком Рахівського районного суду визнано винним працівника служби державної охорони, у вчиненні ДТП (ч. 1 ст. 286 КК України) та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ