Тернопілля: у Заліщицькому районі відбулося свято «На гостини до Маланки»

Тернопілля: у Заліщицькому районі відбулося свято «На гостини до Маланки»

17.01.17 14:46 0 708
Свято «На гостини до Маланки» відбулося 14 січня у с. Синьків Заліщицького району. Участь у заході взяли понад 20 колективів із Заліщицького району, також - з Чернівецької області.

Родзинкою заходу став парад Маланок. Учасники перевдягалися і в міфічних персонажів, і в казкових героїв. Не обійшлося без креативних сучасних образів.

Чисельною ходою учасники та гості свята пройшли від сільської ради до будинку народної творчості. Тут і відбувалася основна частина народних гулянь, виступи художніх колективів району.

«Два роки поспіль у Заліщицькому районі в с. Синьків проводиться свято Маланки і щороку воно набирає розголосу та творчого розмаху. Кожного року захід збирає ще більше гостей, і то не тільки з Тернопільщини. Розширення історії святкування Маланки на Тернопіллі дає можливість сформувати позитивний туристичний імідж області, адже подієвий туризм є цікавим та привабливим для туристів. Кожен, хто завітав на цей справжній карнавал народного мистецтва, має змогу відчути кращі традиції, якими багата наша Тернопільщина», - зазначив Степан Барна.

Завершилося свято спаленням дідуха та спільною колядою учасників свята.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі грошове ...
Наступна новина: Тернопільська ОДА активно ...

КОМЕНТАРІ