Тернопільщина готується відзначити День Соборності України

Тернопільщина готується відзначити День Соборності України

17.01.17 13:00 0 586
Урочиста хода через річку Збруч — акція єдності та громадської злагоди відбудеться у неділю, 22 січня з нагоди 98-тої річниці Дня Соборності України. Захід щороку традиційно відбувається на межі Хмельницької та Тернопільської областей.

Цьогоріч святкування відбудуться на території Тернопільщини — в смт Підволочиськ. Деталі культурно-мистецьких заходів обговорили під час засідання організаційного комітету під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрія Юрика.

Театралізоване свято «Збруч — ріка єднання» щороку відбувається на берегах Збруча, на межі Тернопільської та Хмельницької областей.

Захід розпочнеться о 12.00 год зустріччю делегацій Хмельницької та Тернопільської областей на мосту через річку Збруч, де вони обміняються короваями.

О 12.15 — рух колони прапороносців, дівчат в українських строях, учнів шкіл та ліцею, працівників підприємств, установ, організацій та керівників району, міста й області. Далі святими отцями відправиться святкова молебень. Після цього під звуки оркестрів учасники заходу вирушать до пам'ятників Т.Г.Шевченку та Ангелу Хоронителюу смт Підволочиськ, де відбудеться покладання квітів.

Святкування продовжиться святковим концертом у Підволочиському будинку культури, відбудуться виступи аматорських колективів Підволочиського та Волочиського районів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Півсотні вінничан ...
Наступна новина: Україна сміється – отже не ...

КОМЕНТАРІ