На Тернопіллі степан Барна привітав Владику Василія з іменинами,відвідавши Зарваницю у новорічну ніч

На Тернопіллі степан Барна привітав Владику Василія з іменинами,відвідавши Зарваницю у новорічну ніч

17.01.17 12:06 0 628
Зарваниця – Марійський духовний центр на Тернопільщині не полишає байдужими серця. Коли б ви не приїхали сюди - неймовірні враження – гарантовані. Традиційно у переддень Нового року за Юліанським календарем у Зарваниці відбуваються святкування: виступи вертепів, колядників, віншування щедрівками.

В цей же день припадають іменини Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка). Привітати його мають за честь усі жителі краю. Цьогоріч разом із Головою Тернопільської ОДА Степаном Барною та Головою Теребовлянської РДА Юрієм Ништою вітали його учениці Колегіуму «Знамення».

Зарваниця є не тільки духовним центром, але й культурним та просвітницьким. Підтримувати давні українські традиції дуже потрібно у нинішньому мінливому світі.

«Зарваниця була, є і буде місцем, яке об'єднує представників усіх конфесій. Дуже важливо, що напередодні старого Нового року усі вони збираються тут у молитовній єдності за Україну, за єдність, за українську армію та нашу спільну перемогу. Популяризація колядок, вертепів, яка відбувається у Зарваниці – є невід'ємним атрибутом наших святкувань. Допоки будуть існувати такі місця, вони будуть супроводжуватися нашими колядками і молитвами – в цьому сутність українського народу», - зазначає Степан Барна, голова Тернопільської ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екологічна інспекція ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ