Україна сміється – отже не здається (+фото)

Україна сміється – отже не здається (+фото)

17.01.17 13:02 0 612
Саме під таким гаслом пройшло цьогорічне свято гумору імені Степана Руданського, яке традиційно відбувається на малій батьківщині відомого українця.

Відколи в Україні триває війна, відтоді свято гумору імені Степана Руданського, яке на Калинівщині відбувається з 1981 року, змінило своє головне гасло. Замість традиційного «І я знов живий світ оглядую» з'явилося нове гасло «Україна сміється – отже не здається». Так було і цього разу, коли на Калинівщині відзначали 184 річницю з дня народження автора веселих співомовок та всесвітньовідомої пісні "Повій, вітре, на Вкраїну". Уже вісім років свято гумору має статус Всеукраїнського.

Свято традиційно розпочалося на батьківщині Степана Руданського, в селі Хомутинцях. За традицією, що склалася за роки відзначення свята, його учасники незмінно відвідують музей С.Руданського, кладуть квіти до пам'ятника поета та на могили його батьків. Незмінно біля пам'ятника учасники святкового дійства виконують "Повій, вітре, на Вкраїну". Так було і цього разу.

Знаменною подією для Хомутинець стало і те, що цьогорічним лауреатом премії імені Степана Руданського стала місцевий сільський голова Оксана Мудрик - людина, яка чимало зробила для популяризації творчості поета, для організації щорічних святкувань.

На сцені сільського будинку культури окрім місцевого народного театру "Вінок Руданського", виступали члени Вінницького куреня гумористів, гості з Львівщини та Запоріжжя. Чи не найяскравішими епізодами свята були піщана анімація на тему творчості С.Руданського у виконанні вінничанки Світлани Мелабенської та виступ фольклорного ансамблю Київського університету культури і мистецтв "Кралиця" - колективу, котрий вважається одним з провідних представників молодіжного фольклорного руху України.

На наступний день, 15 січня, святкування продовжилось у Калинівці. Урочистості розпочалися з покладання квітів до пам'ятника Степанові Руданського. Учасників свята вітали голова Калинівської райдержадміністрації Володимир Гаврилюк, голова районної ради Василь Поліщук, міський голова Анатолій Шамалюк.

На центральній площі міста було облаштовано містечко майстрів, де свої вироби представили майстри народної творчості Вінниччини. Територіальні громади району демонстрували свої різдвяно-новорічні світлиці. Кролівники та птахівники області облаштували свою виставку.

В програмі свята були також різноманітні розваги, спортивні змагання, конкурси. І, звичайно, ж чи не найвидовищніший вид програми – призовий стовп.

Надзвичайно широкою була і мистецька програма. На святі виступали художні колективи та виконавці на лише з Калинівського, а й з інших районів Вінницької області.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина готується ...
Наступна новина: Валерій Коровій: «Наш ...

КОМЕНТАРІ