Переваги життя в заміському будинку

Переваги життя в заміському будинку

19.01.17 19:55 0 819

Прагнення до заміського життя набуває сьогодні масштабів справжньої епідемії. Все більше людей можуть дозволити собі власний котедж, при цьому, за статистикою, майже 90 відсотків з них вважають за краще будувати саме зимовий варіант, розрахований на цілорічне перебування. Ймовірно, тенденцію до переїзду на ПМЖ в передмістя можна буде спостерігати і в подальшому: життя на лоні природи має масу переваг, оскаржувати які не візьметься, напевно, навіть найзапекліший скептик. Будинок можна побудувати самостійно, або придбавши уже готовий. До речі, знайти готові заміські будинки ви можете на спеціалізованих сайтах (наприклад, iavis.com: тут ви можете подивитися готові заміські будинки під Києвом).

Явні переваги

Екологічні напасті і забруднення середовища - це тема, безумовно, актуальна, однак саме в силу своєї глобальності для багатьох вона не стає предметом щоденних дум. Для індивідуума куди більш актуально, що його самопочуття, настрій і працездатність безпосередньо залежать від того, чим він дихає, і що його біоритми часто вступають в дисонанс з темпом життя мегаполісу. Природно, що при першій нагоді ми, кидаючи справи, прагнемо виїхати за місто - на вихідні, на день, на пару годин. І ось уже розмови про сприятливу дію природи на психіку і здоров'я набувають зовсім інший відтінок; тут можна годинами насолоджуватись природою, водою з джерела і перевагами відсутності сусідів за стінкою. А можна, перейшовши від слів до справи, втілити теоретичні знання на практиці.

Заміський будинок і стане тим самим місцем, де мрії збуваються і казка перетворюється на дійсність. Саме сюди ми можемо втекти:

  • від поганої екології і обридлих сусідів;
  • від проблем відключення води і неможливості припаркувати машину;
  • від дефіциту природи, обмеженого двома з половиною метрами перед входом в парадну;
  • взимку - від небезпеки, що лід впаде з даху;
  • влітку - від неприємного запаху з підвалу;
  • навесні - від щоденного ризику наступити на те, що не прибрав за своїм вихованцем недбайливий господар і так далі.

Справді, втікати є від чого. До того ж, кажуть, дерев'яний будинок - це відмінний засіб від депресії. Укупі ж з присадибним господарством, напевно, - ще й від психозів, неврозів і фобій: ялівець і туя біля засніженого ганку, терпкий запах травневого жасмину, горді стріли гладіолусів в кінці літа, осінній барбарис і яскраві грона обліпихи - подібна краса на власній ділянці заспокоїть нерви і принесе душевну рівновагу.

Втім, можливість зривати з грядки полуницю і доморощені огірки-помідори - це далеко не все. Переваги заміського будинку зростають в рази, якщо в сім'ї є дитина. Облаштувати для свого чада ігровий майданчик - з мінімальним ризиком і максимальним комфортом - це справа честі будь-якого батька; адже гойдалки з пісочницями та каруселі з гірками - це теж невід'ємна частина життя. Крім того, власний басейн, лазня, настільки популярні сьогодні літня кухня і відкрита тераса, місткий гараж, гостьовий будиночок нарешті також здатні забарвити існування приємними і навіть незабутніми моментами.

За оцінками експертів, якість об'єктів заміської нерухомості в сегменті «економ-клас» за своїм комфортом вже не поступається міському житлу. Що в такому випадку говорити про більш високі стандарти заміського буття: сучасний котедж апріорі розрахований на проживання з великим комфортом, ніж у міській квартирі. Зрештою, чи варто агітувати на користь вільного планування і індивідуальних просторових рішень, можливості імпровізувати з кількістю поверхів і вибору матеріалів для будівництва на свій розсуд.

Висновки

Отже, тісний сумний «гуртожиток» в одній з багатоповерхівок або власне заміське житло, створене «за образом і подобою», облаштоване зі смаком і комфортом. Відповідь, напевно, очевидна, тому вічному стресу і міській метушні багато хто воліє усамітнення і спокійний побут заміського будинку. До речі кажучи, найчастіше котедж стає єдиним по-справжньому правильним рішенням житлового питання. Поставивши собі за мету, можна подолати і юридичні каверзи, і знайти оптимальну технологію і планування за своїм рівнем доходів, в кінці кінців, скористатися кредитом. Мрія того варта! Проектування, будівництво, облаштування - всі ці клопоти досить скоро підуть в минуле. А в теперішньому залишиться будинок - місце, де відпочиваєш і набираєшся сил, відволікаєшся від проблем і відчуваєш себе в безпеці, отримуєш радість від спілкування з сім'єю і друзями.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Декор,декорування та ...
Наступна новина: Тасьма: окантовочна та ...

КОМЕНТАРІ