ШВВП провід: Що це таке?

ШВВП провід: Що це таке?

20.01.17 01:26 0 1143

У повсякденному житті ми кожний день стикаємося із різноманітними проводами і кабелями. В даній статті ми детально поговоримо розповімо про те, що таке ШВВП провід і про його різновиди.

ШВВП - це плоский, гнучкий електрокабель, що необхідний для під'єднання будь-якої побутової техніки та апаратури, що використовується нами у повсякденному житті.

ШВВП провід знайшов широке застосування в якості подовжувального шнура, напруга в мережі при цьому не має бути більшою 380 В. Як правило, кабель ШВВП має біле забарвлення зовнішнього ізолюючого покриття, виготовленого з ПВХ пластикату, але буває і в чорному виконанні. При цьому ціна в залежності від кольору зовнішньої ізоляції не відрізняється. На вимогу замовника завод-виготовлювач також випускає провід ШВВПн - це кабель, в якому струмопровідна жила виготовлена  з лудженої міді, при цьому всі конструктивні особливості залишаються без змін. Яскравим прикладом даного проводу є .

ШВВП не схильний до займання навіть в разі короткого замикання, за умови, що він прокладений без дотику з іншими проводами, а окремо. А також мідні жили не повинні нагріватися вище + 70 0 C.

Провід ШВВП класифікуються наступним чином:

  • ШВВП (Л) - в проводі використовуються жили з лудженої міді;
  • ШВВП (Н) - не можна використовувати з метою армування нерозбірними арматурами;
  • ШВВП (Т) - позначає підвищену стійкість до високих температур повітря (за винятком впливу прямих сонячних променів) і можливість експлуатації при підвищеній вологості.

Останнім часом кабельні заводи почали випускати кабель з абревіатурою ШВВПнг-LS - тобто провід не горючий з низьким димо- та газовиділенням. Стандартна довжина бухти проводу - 200 метрів. Провід ШВВП користується великим попитом завдяки своїй еластичності, дешевизні і легкості монтажу.

Термін служби ШВВП становить 6 років, при нестаціонарному застосуванні (побутові прилади, лампи, тобто провід не зафіксовано на одному місці), і не менше 10 років при стаціонарному використанні. У цьому разі кабель має високий ресурс згинання / розгинання. Даний показник коливається в районі 30 000 циклів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Що таке ескорт-послуги?

КОМЕНТАРІ