Волинь: прокурорські перевірки виявили порушення в роботі органів поліції області

Волинь: прокурорські перевірки виявили порушення в роботі органів поліції області

20.01.17 14:13 0 540
Прокуратура Волині провела перевірку дотримання вимог чинного законодавства про адміністративні правопорушення при виконанні та застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в роботі органів Головного управління Національної поліції в області.

Станом на 1 грудня 2016 року на виконанні в органах поліції невиконаними перебувало 146 постанов судів про застосування до правопорушників адміністративного стягнення у виді арешту, прийнятих судами області протягом 2014-2016 років. В ході перевірки за втручання органів прокуратури виконано 28 таких постанов судів та ще 118 залишилося на виконанні.

Причиною невиконання цих постанов є неналежне здійснення своїх повноважень службовими особами поліції, через які притягнуті до адміністративного арешту громадяни його не відбувають.

Більше того, унаслідок уникнення адміністративної відповідальності особи повторно вчиняють адміністративні правопорушення.

За результатами перевірок на усунення виявлених порушень законодавства органами прокуратури області внесено 19 вказівок керівникам органів поліції, з них 8 розглянуто, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадові особи.

При перевірці стану законності при адміністративному затриманні та доставлянні правопорушників до органів ГУ НП області з'ясувалося, що упродовж січня-листопада 2016 року органами поліції області адміністративно затримано та доставлено до відділів та відділень поліції 1015 осіб.

Виявлено 11 фактів безпідставного доставляння порушників до відділів поліції при наявності можливостей скласти протоколи про адміністративні правопорушення на місці їх вчинення.

Встановлено 47 випадків неоформлення матеріалів про адміністративне затримання правопорушників.

Не завжди працівники органів поліції області повідомляли родичам осіб, затриманих за вчинення адміністративних правопорушень, про місце їх перебування. У порушення вимог чинного законодавства, поліцейські іноді не інформували Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області про затримання осіб.

Встановлено й випадки безпідставного тримання затриманих понад три години.

На усунення виявлених порушень чинного законодавства органами прокуратури області внесено 24 вказівки керівникам органів поліції, за результатами розгляду 17 з яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб, а інші 7 вказівок перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Земельні ділянки для ...
Наступна новина: У Тернопільській військовій ...

КОМЕНТАРІ