Екс-керівника районного підрозділу Державної податкової служби в Рівненській області засуджено до 5 років позбавлення волі за одержання хабара

Екс-керівника районного підрозділу Державної податкової служби в Рівненській області засуджено до 5 років позбавлення волі за одержання хабара

20.01.17 13:39 0 540
Не погодившись із вироком суду першої інстанції, прокуратура Рівненської області внесла апеляційну скаргу у зв'язку із м'якістю призначеного екс-керівнику одного з районних підрозділів Державної податкової служби України в Рівненській області за вчинення корупційного злочину покарання, а саме - застосування іспитового строку.

За результатами розгляду апеляційної скарги та принципової позиції прокурора у судовому засіданні 17 січня 2017 року апеляційним судом Рівненської області, скасовано вирок суду першої інстанції та ухвалено новий, відповідно до якого екс-керівника районного підрозділу ДПС України в Рівненській області визнано винним в одержанні хабара, поєднаного із вимаганням, і засуджено до 5 років позбавлення волі.

Також чиновника позбавлено права обіймати посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями строком на 3 роки, спеціального звання та конфісковано все майно.

Засудженого взято під варту одразу після проголошення вироку.

Відповідно до фактичних обставин справи посадовець вимагав та отримав у 2013 році хабар в розмірі 25 тис грн від підприємця за не нарахування до сплати податкових зобов'язань та складання довідок про відсутність порушень податкового законодавства.

Довідково:

Вироком суду першої інстанції у липні 2016 року вказану особу було засуджено до позбавлення волі із встановленням іспитового терміну на 3 роки. З таким рішенням прокуратура Рівненської області не погодилася, а тому оскаржила вирок у зв'язку із м'якістю призначеного покарання. В обґрунтування своїх вимог прокурор зазначив, що судом недостатньо прийнята до уваги підвищена суспільна небезпека й корупційна складова дій підсудного, що дискредитує державні правоохоронні органи.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ