Степан Барна: Бізнесменів,які працюватимуть "в тіні",очікують штрафи від 32 000 до 320 000 грн

Степан Барна: Бізнесменів,які працюватимуть "в тіні",очікують штрафи від 32 000 до 320 000 грн

20.01.17 14:02 0 502
Влада області готова й надалі створювати належні умови для ведення бізнесу. Однак будь-які спроби з боку представників бізнесу працювати «в тіні», не сплачувати податки чи не працевлаштовувати офіційно працівників будуть каратися великими штрафами.

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час наради з питань новацій законодавства, спрямованих на наповнення місцевих бюджетів, детінізації ринку праці та дотримання суб'єктами господарювання законодавства про працю та оплату праці, яка відбулася 17 січня в ОДА.

«В минулому році в нашій області було створено максимально комфортні умови для бізнесу. Зокрема, єдиний соціальний внесок зменшено від 37 до 22 відсотків. Відповідно, політика держави полягала в тому, що в еквіваленті цієї суми має зрости мінімальна заробітна плата. Вже з 1 січня мінімальна заробітна плата складатиме не 1600 грн, а 3200 грн. Протягом року ми дали бізнесу можливість адаптуватися до таких нововведень і зменшили податкове навантаження. А хочемо підняти соціальні стандарти», - зазначив Степан Барна.

Очільник краю поінформував, що завдяки такому кроку в області очікують зростання надходжень до місцевих бюджетів. Наприклад, в об`єднаних територіальних громадах 60% ПДФО залишається в місцевих бюджетах. Якщо ми ще додамо надходження від сплати податків на місцях, то це суттєвий ресурс, який можна інвестувати у ремонт доріг, облаштування інфраструктури населених пунктів, ремонт закладів соціальної сфери тощо.

«Я хочу акцентувати увагу, що законодавство жорстке до тих підприємців, які ставлять за мету мінімізувати оформлення людей, сплату податків тощо. До них будуть застосовуватися штрафні санкції від 10 до 100 кратного розміру від мінімальної заробітної платні. А з 1 січня це від 32000 до 320000 грн. Ми даємо місяць, щоб всі підприємці встигли легалізувати свій бізнес та навести лад. Вже з середини лютого розпочнуться перевірки та буде вжито необхідних заходів», - констатував голова ОДА.

Крім того, будуть каратися будь які спроби прикривання нечесних підприємців з боку посадових осіб органів державної влади, зауважив Степан Барна.

Водночас він заявив, в цьому році також зросте заробітна плата працівників бюджетної сфери, зокрема вчителів та медичних працівників. Для цих потреб в державному бюджеті передбачили 40 млрд грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ