Степан Барна: Водохреща для українського народу — це джерело радості,очищення душі,зміцнення віри в добро

Степан Барна: Водохреща для українського народу — це джерело радості,очищення душі,зміцнення віри в добро

20.01.17 13:09 0 658
У цей величний святковий час ми по-особливому відчуваємо єдність українського народу та української землі. Йордан і Богоявлення Господнє поєднує нас із тисячами наших краян, захисників держави, які у рядах Збройних Сил України захищають територіальну цілісність держави на Сході. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час міжконфесійного водосвяття з нагоди свята Хрещення Господнього, що відбулося на біля хреста, встановленого на честь 1020-річчя Хрещення України на набережній тернопільського ставу. Водосвяття здійснили священослужителі різних конфесій.

Степан Барна подякував архипастирям та всім священикам, які долучилися до спільної молитви та попросив у них благословення для всієї Тернопільщини.

«Свято Водохреща для українського народу — це джерело світлої радості, очищення душі, зміцнення віри в добро. Цього дня вода у річках стає цілющою й цілий рік дарує людям здоров'я та наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією», — зазначив очільник області.

Окропленням свяченою водою, колядками, а також театралізованим дійством "Маланка" звершилося міжконфесійне водосвяття. Жителі міста й гості краю, які взяли участь в Богослужінні, мали змогу набрати свяченої води.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На площі ...
Наступна новина: На Вінничині зміни у ...

КОМЕНТАРІ