Вінничина: крижопільчани вже вп’яте провели фестиваль «Різдвяне диво» (+фото)

Вінничина: крижопільчани вже вп’яте провели фестиваль «Різдвяне диво» (+фото)

20.01.17 17:18 0 621
Із року в рік, із покоління в покоління у холодні зимові дні до нас приходить теплий і світлий празник, одне з найбільших церковних свят - Різдво Христове.

Різдвяне свято наповнює наші серця внутрішньою радістю, надією та любов'ю, стверджує світлу віру в життя, приносить у родини мир та злагоду.

У цей день усі ми, трішки, стаємо дітьми, і десь у глибині душі сподіваємося і віримо, що божественна благодать, принесена маленьким Христом у світ, не омине і нашої оселі.

Різдвяний колорит та святкову атмосферу 17 січня 2017 року відчули і жителі та гості райцентру, адже вже доброю традицією стало відзначення цих світлих і радісних свят у колі всієї громади. Фестиваль «Різдвяне диво» крижопільчани проводять вже вп'яте.

На площі перед районною державною адміністрацією та районною радою усіх крижопільчан з Новорічними та Різдвяними святами тепло вітали керівники району - голова районної державної адміністрації Валентин Панчук та голова районної ради Петро Тамбовцев. Вони відзначили, що саме такі творчі заходи допомагають нам зберігати українські народні традиції, долучатися до джерел народної творчості, відчувати одвічний зв'язок з культурою і звичаями наших предків.

Із словами вітання виступили також священники - благочинний району, протоієрейотець Миколай та настоятель римсько-католицької церкви в Городківці та Крижополі о. Едуард.

У заході взяли участь аматори районного Будинку культури, колективи сільських територіальних громад, які виконували як популярні, так і старовинні колядки, щедрівки, народні пісні.

Святковий захід пройшов за підтримки акціонерного товариства «Продовольча компанія «Поділля».

Усіх, хто завітав на свято, працівники ПрАТ ПК «Поділля» пригощали смачною юшкою, кращі виступи колективів відзначили подарунками, дітей, виконавців колядок та щедрівок, яких у цей день було дуже багато, пригощали солодощами.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Минулоріч спрощенці ...
Наступна новина: Василь Броварник ...

КОМЕНТАРІ