На Вінниччини відбулась презентація мистецької виставки Вінницького дитячо-молодіжного художнього «Центру “Барви України”» (+фото)

На Вінниччини відбулась презентація мистецької виставки Вінницького дитячо-молодіжного художнього «Центру “Барви України”» (+фото)

20.01.17 16:01 0 502
У відділі мистецтв ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 70, ІІІ поверх) 17 січня 2017 року відбулась презентація виставки живопису, фітоживопису, фітодизайну, петриківського розпису, соломо - та лозоплетіння.

Вінницький дитячо-молодіжний художній «Центр “Барви України”» заснований художниками-ентузіастами у 2001 році. Ідея створити 16 років тому Центр, де малечу б навчали не академічному малюванню, а, в першу чергу, намагалися віднайти її природний талант, тоді усім здавалася ризикованою авантюрою. Але, усім на подив, затяті молоді художники ризикнули – і тепер про успіхи дітей, яким вони відкрили дорогу у світ творчості, знає вся Україна і навіть закордон.

Підтвердженням гарних результатів роботи викладачів С. Б. Телець, О. Г. Кізімової, Г. М. Рибак, С. В. Мазур, Н. П. Швець та Ж. В. Швець є перемоги учнів на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, фестивалях, здобуття Гран-прі та дипломів у Польщі, Словенії, Угорщині, Іспанії, Італії. Високий рівень фахових умінь і знань підтвердили персональні виставки учнів Центру в Україні (м. Київ), США, Данії, Флоренції, Великобританії. Визнанням високого рівня творчих робіт учнів є підтримка Фонду «Україна» Л. Кучми.

Метою діяльності Центру є поєднання та вирішення творчих пошуків, експериментів, вивчення та впровадження в діяльність вихованців народних традицій та академічних знань.

На виставці представлені понад 60 робіт дітей віком від 4 до 12 років, що навчаються під керівництвом викладача Тесленка Івана Миколайовича.

І. М. Тесленко – викладач з живопису, петриківського розпису, соломо- та лозоплетіння, фітодизайну, працює в Центрі з 2008 року. До того набував досвід та удосконалював свою майстерність, працюючи вчителем праці та малювання і керівником гуртків з декоративно-ужиткового мистецтва в с. Уладівка та с. Кулига Літинського р-ну, в Літинському будинку дитячої та юнацької творчості, в Літинському райагролісі – майстром з лозоплетіння меблів. Його нестандартний підхід до навчання та «нешаблонна» методика викладання, відмова від застарілих програм, застосування індивідуального підходу до кожного народжували прекрасні витвори мистецтва. Він організатор та учасник багатьох виставок у Літині та Вінниці з різних видів мистецтв. А найулюбленіша робота-хобі – це виготовлення різноманітних плетених меблів.

Запрошуємо всіх охочих поринути у світ дитячих фантазій. Щирість та найсвітліші почуття ви одразу відчуєте, коли подивитесь на роботи учасників виставки. Кожна живописна картина – дивовижне поєднання безмежної дитячої фантазії та сміливості у вираженні власних почуттів, у яскравих, контрастних кольорах. У картинах фітодизайну та роботах з плетіння – маленькі чудесні світи, які відтворила дитина із свого внутрішнього світу та уяви. А петриківський розпис – це не тільки яскраво, сонячно, красиво, але ще й дуже модно.

Виставка діятиме до 10 лютого, щоденно, окрім п'ятниці, з 10.00 до 18:00.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ