Керівництвом прокуратури Вінницької області здійснено особисті виїзні прийоми громадян

Керівництвом прокуратури Вінницької області здійснено особисті виїзні прийоми громадян

20.01.17 16:57 0 570
18 січня 2017 року перший заступник прокурора області Анатолій Максимюк провів черговий особистий прийом громадян по місцю праці та проживання, а саме в м. Козятині, яке відноситься до територіальної юрисдикції Калинівської місцевої прокуратури.

На прийом прийшли жителі району, з питань неналежного досудового розслідування по ряду кримінальних проваджень, невиконання рішення суду, підробка документів. Представники громадської ради при Козятинській РДА звернулися зі скаргами на протиправні дії службових осіб однієї з селищних рад району та невиконання рішень Європейського суду з прав людини.

За результатами виїзного прийому прийняті заяви, по окремих фактах дано доручення керівнику місцевої прокуратури про перевірку. По питаннях, вирішення яких не входить до повноважень органів прокуратури, надано кваліфіковані роз'яснення.

Заступником прокурора області Сергієм Сухоребрим 19 січня проведено прийом громадян в смт. Літин, яке також підпадає під територіальну юрисдикцію Калинівської місцевої прокуратури.

На прийом звернулися жителі смт.Літина щодо стану досудового розслідування по кримінальному провадженню за фактом підробки статутних документів та жителі та громади с. Петрик з наболілими питаннями щодо законності використання земельної ділянки Вінницьким національним аграрним університетом орієнтовною площею 428 га на території с. Петрик Малинівської сільської ради.

Всі громадянам надано кваліфіковані відповіді, крім того 2 письмові звернення прийнято до розгляду прокуратурою області.

Причинами, що спонукають людей звертатися особисто до керівництва прокуратури області, є не прийняття обґрунтованих та остаточних рішень на місцях, неспроможність системи безоплатної правової допомоги забезпечити надання якісної правової допомоги всім бажаючим, ігнорування посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування вимог законодавства,а подекуди і безвідповідальне ставлення до людських проблем.

Прокуратура області, ще раз наголошує, що реформування органів прокуратури не означає, що жителі інших районів, не за місцем розташування місцевої прокуратури, позбавлені можливості звертатися за захистом своїх конституційних прав до органів прокуратури. Органи прокуратури області й надалі продовжують виконувати функцію надання правової допомоги громадянам у ході розгляду їх звернень.

Прийом громадян, відповідно до ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» проводитиметься у встановлені керівником дні та години, відповідно до графіків, які розмішуватимуться у всіх прокуратурах та оприлюднені у засобах масової інформації.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень і запитів прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Вінницької ...
Наступна новина: Кращий оператор ...

КОМЕНТАРІ