Програмне забезпечення та його види

Програмне забезпечення та його види

22.01.17 14:34 0 1880

Дамо одне з визначень програмного забезпечення комп'ютера (ПЗ) (software) - це програми, процедури, правила обробки інформації комп'ютерної системи. До речі, скачати найпопулярніші програми ви можете на сайті https://theprogs.ru/.

Види програмного забезпечення

ПЗ можна розділити на три основні розділи за його призначенням:

  • Системне. Його ще називають операційна система (ОС), воно дозволяє не тільки контролювати роботу устаткування (hardware) комп'ютера таку як процесор, контролери шин, оперативну пам'ять, жорсткі диски, мережеві карти тощо, а й забезпечувати роботу прикладного ПЗ під його керуванням;
  • Прикладне. ЦЕ саме те, з чим в основному і має справу користувач. Прикладні програми - це редактори текстів, електронні таблиці, обробка зображень, ігри та багато інших;
  • Інструментальне. За допомогою цього проектують, створюють і контролюють роботу прикладного ПЗ.

ІТ аутсорсинг

Важливим аспектом такого явища, як ІТ аутсорсинг, є допомога клієнту в обслуговуванні програмного забезпечення, використовуваного на його комп'ютерах, яке полягає в контролі за дотриманням правил використання ліцензійного ПЗ. Наприклад, використання програмного пакету «Microsoft Office для студентів та дому» не припустимо в комерційних організаціях. Існує багато правил пов'язаних з придбанням і використанням ПЗ (ОЕМ - для нових комп'ютерів, коробочки (box) версія, корпоративна ліцензія та ін.) про які керівники організацій-клієнтів можуть не знати, та їм це і не потрібно: фахівці компанії-аутсорсера для того і потрібні, щоб замовник зосередився на своїй справі, а специфічні знання і рішення були покладені саме на аутсорсера. Придбання ПЗ без урахування правил його використання може призвести не просто до марної витрати грошей, а й вельми значних штрафів за порушення цих правил.

Установка, настройка та переустановка ПЗ

Ця послуга потрібна на регулярній основі, тому що комп'ютерний парк постійно змінюється, вдосконалюються і оновлюються існуючі версії програм, з'являються нові версії ПЗ, мають додаткові можливості. Грамотний аутсорсер при цьому допоможе клієнту не тільки в ухваленні рішення - коли і яке ПЗ необхідно купувати, але і дозволить додатково заощадити, тому що, як правило, має оптову знижку від дистриб'ютора ПО. Фахівці аутсорсера зазвичай мають великий досвід використання прикладного програмного забезпечення, їх порада з використання ПЗ і його налаштування, може значно підвищити ефективність роботи співробітників компанії-клієнта.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги біорезонансної ...
Наступна новина: Як вибрати туроператора?

КОМЕНТАРІ