«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя України» (+фото)

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя України» (+фото)

23.01.17 11:40 0 537
Під таким гаслом, 20 січня в приміщенні обласної державної адміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України.

В урочистостях до 98-ї річниці проголошення Акту Злуки – єднання Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві, взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, а також представники громадськості регіону, творча інтелігенція, учасники антитерористичної операції на сході України, військові, волонтери.

У рамках заходів відбулось делеговане покладання гірлянд до місць, які символізують пам'ять про ці події, про українських героїв, які поклали своє життя за Соборність та Незалежність нашої держави.

Зокрема, до меморіальної дошки І-му Уряду Української Народної Республіки, який тричі знаходився у м. Вінниці; меморіальної дошки Дмитра Марковича, який був Міністром юстиції в Уряді Директорії та головою Подільської і членом Центральної Ради Української Народної Республіки; пам'ятного знаку загиблим бійцям Небесної Сотні та Героям АТО; Меморіалу Слави.

Вітаючи учасників зібрання на передодні визначної для українського народу події, Андрій Гижко зазначив, що в цей непростий час для держави, Вінниччина робить все для розбудови Соборності, посилення єдності та утвердження демократичних цінностей.

Перший заступник голови Вінницької обласної Ради Людмила Щербаківська побажала присутнім залишатися сильними та вірити, що наша сила – у нашій єдності, яка, без сумніву, є наймогутнішою зброєю у боротьбі за сильну, самодостатню і незалежну Україну.

У ході свята керівники області та міста вручили державні, урядові нагороди, Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної ради та квіти кращим представникам творчої інтелігенції і громадськості Вінниччини, а також учасникам АТО, військовим та волонтерам.

Під час урочистостей всі присутні переглянули фільм про здобутки області у 2016 році під назвою «Вінниччина-2016. Рік, що запам'ятався».

Також свої вітання учасникам заходу презентували кращі творчі колективи та виконавці Поділля.

























































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Степан Барна: Належному ...

КОМЕНТАРІ