Степан Барна: Належному стандарту і якості освіти повинні відповідати всі без винятку школи Тернопільської області

Степан Барна: Належному стандарту і якості освіти повинні відповідати всі без винятку школи Тернопільської області

23.01.17 11:45 0 615
У рамках робочої поїздки, 20 січня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна побував у Гусятинському районі.

Зокрема, керівник області відвідав загальноосвітню школу I-III ступенів №2 м. Хоростків, де урочисто вручив 10 нових комп'ютерів.

Нагадаємо, 747 комп'ютерів Тернопільщина отримала у рамках співпраці Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки. Відтак у кожному районі Тернопільщини створюються по три сучасних комп`ютерних класи. Степан Барна побажав школярам успіхів в освоєнні комп'ютерних наук та інформаційних технологій, розвивати та отримувати нові знання, а в майбутньому стати високопрофесійними фахівцями й працювати на благо рідного краю.

Варто зазначити, рішенням сесії міської ради у загальноосвітню школу I-III ступенів №2 визначено опорною. У даному навчальному закладі був утеплений корпус школи та проведений капітальний ремонт, який оглянув очільник області. Ремонтні роботи відбулися за рахунок коштів, виділених на соціально-економічний розвиток місту Хоростків за підтримки народного депутата Миколи Люшняка, субвенційних коштів на опорну школу та із районного бюджету. Загальні витрати склади понад 1456 тис. грн. Також для підвезення учнів із шкіл-філій вказана опорна школа відтепер забезпечена шкільним автобусом.

« у повній мірі ми відчуваємо справжню підтримку з боку влади. Наші учні здобуватимуть освіту в комфортних умовах, до того ж вирішене питання транспортного забезпечення, яке ще донедавна стояло по-особливому гостро. Дякую всім, хто долучився до цієї доброї справи. Беззаперечно, найбільше інвестицій ми повинні вкладати у наших дітей, щоб у майбутньому вони стали успішними й конкурентноспроможними особистостями», — зазначила директор опорної школи Галина Ворона.

Також цього дня 15 нових сучасних комп'ютерів отримав й навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія» м. Копичинці. Це один із п'яти навчальних закладів Тернопільської області, визнаних кращими у конкурсі, проведеному в рамках Року англійської мови в Україні Громадською організацією GoGlobal разом із Міністерством освіти і науки України. Новими комп'ютерами школярі матимуть змогу користуватися відразу, під час практичних занять. Міністерство освіти і науки України закупило й встановило ліцензійне програмне забезпечення – операційну систему, пакет офісних програмних засобів Microsoft Office Professional, а також антивірусне програмне забезпечення.

«Цьогоріч ми поставили собі за мету зробити освіту області сучасною та прогресивною. Наша стратегія передбачає формування цілої низки опорних шкіл в Тернопільській області. Торік ми сформували вже дев'ять, серед яких й Хоростківська опорна школа I-III ступенів. Ця школа отримала з державного бюджету освітню субвенцію у розмірі майже 3 млн грн. Ці кошти у першу чергу спрямуються на облаштування сучасних кабінетів фізики та хімії, створення комфортних умов для навчання учнів, а також утеплення фасаду. Це наша спільна робота. Важливо, аби належному стандарту і якості освіти відповідали всі без винятку школи Тернопільської області», — підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Соборна. Вільна. ...
Наступна новина: Головну ялинку Чернігова не ...

КОМЕНТАРІ