Як вибрати бетон для будівництва?

Як вибрати бетон для будівництва?

26.01.17 08:15 0 879

Сьогодні неможливо уявити собі зведення сучасної будівлі без застосування такого будівельного матеріалу, як бетон. Найчастіше бетон використовують при зведенні фундаментів будівель. Від вибору марки бетону залежить дуже багато, адже фундамент - це основа, тобто опора будівлі і він повинен бути досить міцним і стійким, щоб витримати навантаження, яку на нього чинитимуть стіни.

Бетон використовується для виробництва таких виробів, як:

  • Плити канальні плоскі;
  • Плити перекриття;
  • Перемички;
  • Сходова клітина;
  • Фундаментні блоки і багато іншого.

Як видно, область застосування бетону в будівництві дуже обширна. Тому, починаючи будівництво, дуже важливо якомога раніше визначитися з маркою бетону і скласти попередній кошторис, в якому буде вказана необхідну кількість будматеріалу. Так як купити бетон такої марки, яка потрібна для будівництва того чи іншого об'єкта? Про це нам розповість співробітник компанії ТОВ "Пром Біз Актив": http://pba.kiev.ua, в якй можна замовити бетон в Києві.

У приватному і малоповерховому будівництві цілком достатньо буде бетону марки М200. Як правило, такі будівлі мають досить легкі стіни, тому в цьому випадку не потрібен міцний і сильно заглиблений фундамент. Бетон М200 - це ідеальний вибір при будівництві каркасних будинків і будинків, стіни яких зводяться з піно- і газобетону. За таким показником як ціна бетон цієї марки буде найкращим вибором для покупця.

Цегляні стіни роблять набагато більший вплив на фундамент. Відповідно, чим вища будівля, тим більше навантаження вона надає на фундамент. Тому в цьому випадку потрібно вибрати для будівництва бетон марки М300, а в деяких випадках і М400. При виборі марки бетону також потрібно враховувати такі фактори, як глибина промерзання грунту, висота будівлі, рівень підземних (ґрунтових) вод, а також кліматичні та екологічні умови регіону, в якому зводиться будівля. Найкраще замовити бетон безпосередньо у виробника, так як в такому випадку його якість буде набагато вищою.

Однією з головних характеристик бетону є водонепроникність. При будівництві на рухомому грунті, насиченому грунтовими водами рекомендується використовувати бетон марки М350 або М450. Це бетон з високими показниками водонепроникності, який відмінно підійде при будівництві будинку з підвалом. Вартість бетону по співвідношенню ціна-якість також є оптимальною. Дані марки бетону, за умови правильно проведеної гідроізоляції надійно захищають внутрішні приміщення будівлі від проникнення вологи.

Також велике значення має правильний вибір марки бетону при будівництві промислових об'єктів. Так як подібні комплекси розраховані на тривалий термін експлуатації, найчастіше в складних кліматичних умовах, то в цьому випадку необхідно враховувати такі властивості матеріалу, як щільність і морозостійкість. Оптимальним вибором для влаштування фундаментів і несучих конструкцій таких об'єктів є бетон марки М400. Це дуже міцний бетон, який може витримати більше навантаження. При цьому також потрібно враховувати характер грунту: наприклад, на глинистих рухливих грунтах з високими показниками спучування найкраще вибрати для будівництва товарний бетон марки М400 класу В30.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Современные рюкзаки для ...
Наступна новина: Наиболее частые поломки ...

КОМЕНТАРІ