Чернігів: У лютому-березні міська влада перевірятиме виконання договірних умов з автоперевізниками

Чернігів: У лютому-березні міська влада перевірятиме виконання договірних умов з автоперевізниками

27.01.17 09:41 0 466
У Чернігівській міській раді на зустрічі заступника міського голови Олександра Ломака з автоперевізниками підвели підсумки першого тижня роботи нових маршрутів громадського транспорту міста. Особливу увагу звернули на маршрути, щодо яких надійшли скарги від жителів міста (зокрема, по 25-у маршруту на гарячу лінію Прем'єр-міністра країни).

Начальник управління транспорту та зв'язку Олександр Бєльський повідомив, що протягом цього тижня працівники управління виїжджали на різні маршрути вивчати існуючі проблеми. Внаслідок цього на 25-й маршрут були додані автобуси і відтепер громадський транспорт у цьому напрямку функціонує за графіком без затримок. Втім, ускладнилась ситуація на 20-му маршруті, де вранці намагається дістатися з Масанів до центру міста на роботу або до школи значна кількість пасажирів.

Як повідомив перевізник, ця ситуація скоро буде виправлена, адже вирішується питання щодо закупівлі нових автобусів.

Також було зазначено, що на 3 одиниці збільшилась кількість машин на 17-му маршруті, й ситуація з доставкою пасажирів дещо стабілізувалась. За словами Олександра Бєльського, покращення роботи громадського транспорту є й на маршрутах № 29 та № 3, і чернігівці висловлювали навіть вдячність за це.

У роботі електротранспорту міста також є позитивні зміни: зросли пасажиропотоки, що сприяло росту сумарної виручки від перевезення пасажирів на 20 тисяч грн щомісяця. Про це повідомив під час наради начальник КП ЧТУ Дмитро Лавренюк. Крім того він зазначив, що завтра комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» має оголосити тендер на закупівлю ще п'яти нових тролейбусів для міста.

Заступник міського голови зауважив, що в багатьох містах України у часи пік є певні труднощі з перевезенням великих пасажиропотоків, втім ситуація у Чернігові поступово виправляється й знаходиться на постійному контролі міської влади. Він також нагадав перевізникам про необхідність наявності в автобусах оголошень з номерами телефонів, куди пасажири можуть звернутися зі своїми пропозиціями або скаргами.

Крім того, під час наради не обійшли й питання можливості підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Зокрема, Олександр Ломако зазначив, що можливо ми не зможемо цього уникнути, проте спочатку міська влада має ознайомитися з розрахунками перевізників та їх пропозиціями. Потім управління економіки перевірить їх та на початку квітня внесе на розгляд виконавчого комітету. Окрім цих даних перевізники також мають надати інформацію про виконання інвестиційних угод щодо закупівлі нових транспортних засобів, як це передбачено договором. Така вимога міського голови, - зазначив він.

Олександр Ломако також торкнувся питання уніфікації міського громадського транспорту. Це має бути уніфікована наліпка на транспорті з назвою перевізника та, у перспективі, один колір міського громадського транспорту. Крім того він запропонував перевізникам надати свої пропозиції щодо форми одягу або елементів форми одягу водіїв громадського автотранспорту.

Під час наради було зазначено, що у лютому-березні міська влада здійснюватиме перевірки роботи громадського транспорту по виконанню договірних умов.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У рамках реалізації ...

КОМЕНТАРІ