У міськраді працюють над покращенням благоустрою та екологічної безпеки Чернігова

У міськраді працюють над покращенням благоустрою та екологічної безпеки Чернігова

27.01.17 09:10 0 564
Вчора в Чернігівській міській раді відбулася робоча нарада з питань благоустрою та екологічної безпеки міста. Участь у ній взяли міський голова Владислав Атрошенко, його заступники Сергій Фесенко та Олександр Атрощенко, депутати і керівники структурних підрозділів міської ради, представники державної виконавчої служби та правоохоронних органів.

На початку засідання міський голова зазначив, що існує низка питань, які потребують чіткої співпраці в межах чинного законодавства місцевих органів влади з державною виконавчою службою та правоохоронними органами з питань порушень благоустрою в Чернігові. Зокрема, це питання несанкціонованої торгівлі, незаконно встановлених МАФів та гаражів.

Як зазначив голова Деснянської районної у м. Чернігові ради Володимир Грецький, протягом 2016 року адміністративною комісією при виконавчому комітеті цієї райради розглянуто 788 порушень за 13 статтями, на які накладено загальну суму штрафу 149 149 грн. При цьому стягнуто як в добровільному, так і в примусовому порядку лише 49 997 грн. Зокрема, найбільше зафіксованих порушень, загальна кількість яких складає – 620, а сума штрафу 130 069 грн, серед правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів (стаття № 152 КУпАП). За цією статтею стягнуто в добровільному порядку – 31 773 грн, в примусовому – 8 670 грн.

Крім того, у 2016 році фактично виконано 18 постанов (10 982 грн), на виконанні – 182 постанови (135 898 грн), без виконання – 53 постанови (32 198 грн). Всього направлено в ДВС 253 постанови на суму 179 078 грн.

Володимир Грецький також повідомив, що відсоток стягнення коштів за порушення правил на користь Адміністративних комісій при виконавчих комітетах районних у місті рад залишається невисоким, тому є необхідність підвищити ефективність стягнення. Він зазначив, що необхідно перевірити залишки виконавчих проваджень, які є на виконанні у відділах виконавчої служби. Крім того, важливо своєчасно вживати заходи примусового виконання рішень, накладення арешту на майно та кошти боржника, при цьому направляти у встановленому законодавством порядку запити до органів та установ з метою виявлення майна та доходів боржника, на які може бути звернено стягнення.

Учасники наради також розглянули питання щодо вивозу та утилізації рідких відходів. Начальник структурного підрозділу «Екологічна інспекція» комунального підприємства «АТП – 2528» міськради Сергій Стринадко наголосив, що необхідно внести зміни до правил благоустрою м. Чернігова та прийняти порядок вивозу та утилізації рідких відходів, які не приєднані до мереж водовідведення міста. Також він зазначив, що перевезення рідких відходів до місця їхнього скидання мають право здійснювати лише ті суб'єкти господарювання (перевізники), які уклали договір з комунальним підприємством, яке є балансоутримувачем зливової станції. Крім того, однією із основних умов укладання договору є встановлення на асенізаційному автомобілі перевізника GPS-модулю та підтримання його у робочому стані цілодобово. GPS-моніторинг дозволить виявляти порушників, які здійснюють скиди відходів у невстановлених місцях (у ливневу каналізацію, на територію загального користування міста, у водойми). А це, в свою чергу, надасть можливість притягувати їх до адміністративної та договірної відповідальності, а також стягувати з порушника кошти за завдану шкоду екології нашого міста. У Чернігові постійно проводяться рейди по виявленню таких порушників.

Чернігівський міський голова, завершуючи нараду, зазначив, що за результатами цієї зустрічі протягом тижня організаційно будуть визначені основні узгоджені дії щодо підвищення ефективності шляхів та методів роботи при стягненні заборгованості з порушників благоустрою та екологічного стану міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ