Майже 135 млн грн на проекти Житомирщини виділено з ДФРР у 2017 році

Майже 135 млн грн на проекти Житомирщини виділено з ДФРР у 2017 році

27.01.17 08:27 0 515
Із 2017 року будуть запроваджуватися нові підходи в реалізації проектів за кошти ДФРР.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час наради щодо інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку з представниками обласних державних адміністрацій, що відбулася 24 січня. Взяв участь у нараді голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Пріоритетними для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку проектами на 2017 р. визначено заходи з енергоефективності освітніх та медичних закладів, об'єктів спортивної інфраструктури.

— «Житомирська область у 2017 році на реалізацію проектів із ДФРР отримала 134,9 мільйонів гривень, що на 25 мільйонів більше, ніж минулого року», – зазначає Ігор Гундич. —

Загалом на поточний рік у Фонді закладено кошти у розмірі 3,5 млрд грн, додатково на розбудову ОТГ передбачено ще 1,5 млрд грн субвенцій.

«Уряд передбачив потужні фінансові інструменти для регіонального розвитку, і зараз дуже важливо закласти основу для сталого розвитку країни, а не абияк використати кошти ДФРР. Якщо будувати нову школу – то сучасну, з урахуванням нових вимог до навчальних закладів, до енергоефективності, потреб дітей з інвалідністю», – наголосив Лев Парцхаладзе.

Учасники також обговорили перспективи реформування сфери державних послуг як необхідного для сталого розвитку країни напрямку. Новий формат сервісних центрів, де в одному приміщенні надаються усі необхідні адміністративні послуги – якісно, зручно та швидко – дієвий антикорупційний інструмент.

Заступник Міністра відзначив, що фінансова децентралізація надає значно більші можливості для регіонів, і акцентував на необхідності комплексного підходу до розвитку інфраструктури з боку місцевої влади: «У громад з'явилися повноваження самостійно створювати необхідні соціальні об'єкти, надати людям можливість отримувати якісні державні послуги. Це має бути комплексне системне бачення, виходячи з потреб кожної з громад. Аби реалізовані проекти справді покращили життя людей на перспективу, а не були зроблені для «галочки» і потребували б нових вкладень за рік-два».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Близько 50 кг бурштину ...
Наступна новина: Чернівці: Городян просять ...

КОМЕНТАРІ