Ігор Гундич: На закупівлях через ProZorro Житомирщина зекономила 15 мільйонів гривень за один рік

Ігор Гундич: На закупівлях через ProZorro Житомирщина зекономила 15 мільйонів гривень за один рік

27.01.17 08:38 0 494
Завдяки застосуванню системи електронних закупівель Житомирщині вдалося зекономити 15 мільйонів гривень.

За інформацією департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА, станом на 01.01.2017 року установами області на електронних торговельних майданчиках розміщено 4369 оголошень про закупівлю товарів, робіт та послуг на загальну суму 191,5 млн грн., із яких успішно завершено – 2518 на загальну суму 82,8 млн грн.

Сума зекономлених коштів від застосування системи електронних закупівель склала 15,0 млн грн.

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич підтримує застосування системи ProZorro.

— «Прозорі закупівлі вже показали конкретні результати і ефективність – а це 15 мільйонів гривень заощаджених бюджетних коштів. Дуже показово це працює у медичних закладах, коли на зекономлені кошти є можливість придбати життєво необхідне обладнання. Сподіваюся, у цьому році Житомирщина заощадить ще більшу суму із застосуванням ProZorrо», – наголосив Ігор Гундич.

На основі відкритих даних ProZorro громадська ініціатива «Громадський контроль» склала рейтинг найбільш привабливих і відкритих для малого і середнього бізнесу областей України та найкращих ОДА для ведення бізнесу з державою.

Житомирська область займає 10 місце у рейтингу, а обласна державна адміністрація увійшла у 5-ку лідерів.

Рейтинг будувався на основі трьох показників:

* Середня ціна одного тендера в конкурентних торгах (очікувана вартість поділена на загальне число конкурентних торгів за 2016 рік).

* Кількість конкурентних торгів за 2016 рік.

* Співвідношення конкурентних до неконкурентним торгів (у відсотках).

За час дії спільного розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради від 07.06.2016 року № 168/44 «Про застосування системи електронних закупівель» (червень-грудень 2016 року) кількість розміщених оголошень та укладених договорів в електронній системі більша у 9,2 та 16,8 рази відповідно, у порівнянні з їх кількістю за період реалізації пілотного проекту по впровадженню електронної системи закупівель (вересень 2015 року – червень 2016 року).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернігів: Гуртожитки для ...

КОМЕНТАРІ