Зовнішньоекономічний оборот Вінницької області із Китайською Народною Республікою щороку зростає (+фото)

Зовнішньоекономічний оборот Вінницької області із Китайською Народною Республікою щороку зростає (+фото)

27.01.17 10:34 0 482
Про це зазначив під час апаратної наради в ОДА перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, презентуючи візит делегації Вінниччини до Китайської Народної Республіки 11-16 січня 2017 року.

«Приємно,що експорт до Китаю суттєво перевищує імпорт , основні напрямки експорту – олія, жири, деревина, готові харчові продукти : сухе молоко, кондитерські вироби, м'ясо птиці. Натомість імпортуємо вироби з текстилю, полімерні матеріали і пластмаси, електротехнічне обладнання».

За словами посадовця, в результати візиту були досягнуті попередні домовленості про відвідання Вінницької області представниками Китайської Народної республіки з метою вивчення трьох основних напрямків співробітництва: цукрова галузь, наукові розробки, які є в ВНТУ і можливість інвестування в будівництво двох заводів - із випуску електромобілів та сонячних батарей.

У своїй презентації Андрій Гижко надав аналіз територіальної структури економіки Китаю, зазначивши, що на Східний Китай, який займає 40% площі країни, припадає 87% промислового виробництва (новітні галузі); Західний Китай( 60% площі) це - 13% промислового виробництва ( в основному, добувні галузі).

Оскільки Вінницька делегація відвідала саме провінції Східного Китаю,то в презентації надано матеріали про ознайомлення вінничан із спеціальною економічною зоною, де будується завод по виробництву літієвих батарей у провінції Шаньдун та зустріч із мером міста Пінду. Також зустріч на заводі автомобільної компанії JAC( місто Хефей, провінція Аньхой). Делегація з Вінниччини також мала зустріч в компанії по науковій розробці електромобілів (Місто Цисі, провінція Нінбо).

Андрій Гижко відмітив, що за 11 місяців 2016 року Китай займає першу позицію серед партнерів Вінницької області як по експорту продукції (8,9% загальних обсягів експорту), так і по імпорту (19,6% загальних обсягів).

Повна версія презентації наведена нижче.

Презентація.ppt









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Упродовж 2017-2020 років на ...

КОМЕНТАРІ