На Вінниччині обговорювали проблеми функціонування об’єднаних територіальних громад (+фото)

На Вінниччині обговорювали проблеми функціонування об’єднаних територіальних громад (+фото)

27.01.17 11:53 0 497
Семінар-нарада на тему «Особливості діяльності місцевих рад об'єднаних територіальних громад» відбувся в обласній державній адміністрації 24 січня під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка.

До участі в нараді були запрошені заступники голів райдержадміністрацій, заступники голів районних рад, голови, секретарі, керівники фінансових служб місцевих рад, представники асоціацій органів місцевого самоврядування з тих районів, де створені та функціонують об'єднані територіальні громади. Виступаючі – директори департаментів та керівники відповідних служб облдержадміністрації.

У вступному слові Ігор Івасюк зазначив: «Мета децентралізації і, як її елемент, створення об'єднаних територіальних громад – це наближення послуг до наших громадян і підвищення їх якості і доступності».

Далі заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації більш детально зупинився на питаннях функціонування закладів освіти в об'єднаних територіальних громадах та порядку використання освітньої субвенції.

В ході семінару-наради також були обговорені такі питання:

- Формування і виконання бюджетів об'єднаних територіальних громад;

- Проблемні питання функціонування закладів охорони здоров'я в умовах децентралізації;

- Функціонування закладів культури в умовах децентралізації ;

- Організація фізкультурно-спортивної роботи в об'єднаних територіальних громадах;

- Можливості підтримки та розвитку спроможності об'єднаних територіальних громад.

Керівник Вінницького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олег Левченко, зокрема, зазначив: «шня наша зустріч має на меті скоординувати дії органів державної влади – тих департаментів, які відповідають за базові функції життєдіяльності області із ОТГ, які зараз, по суті, набули повноважень міст обласного значення та району. Також є необхідність скоординувати діяльність влади в районах із діяльністю виконкомів об'єднаних громад, які стали автономними. ОТГ, набувши нового статусу, який прирівнюється до статусу міст обласного значення,ще до кінця не відчули повноту своїх повноважень, а райони – не скрізь відчувають,що у них з'явилися нові партнери з новими можливостями. Об'єднані громади мають відчути себе повноцінними гравцями на ринку надання послуг для громадян».

За його словами, громади, які вже об'єдналися і мають позитивні зміни, завдають в області потрібний темп процесу подальшого об'єднання. Тож очікується, що до літа можуть об'єднатися ще приблизно 19 громад.













































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ