Світ активно долучився до запропонованого вінничанином флешмобу виконання пісні «Щедрик» (+фото)

Світ активно долучився до запропонованого вінничанином флешмобу виконання пісні «Щедрик» (+фото)

27.01.17 12:08 0 505
В рамках відзначення 100 річного ювілею першого публічного виконання всесвітньовідомої обробки М.Д. Леонтовича народної пісні «Щедрик» в Інтернет мережі продовжується поширення Інтернет – флешмобу, який був започаткований кліриком Вознесенського храму УПЦ міста Вінниці, викладачем кафедри теорії та методики музичного виховання Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу (ВГПК), а також художнім керівником жіночого хору «Соломія» Назарієм Давидовським.

З метою підтримки акції управлінням у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації надіслано листи більш ніж 150 громадським організаціям української діаспори за кордоном, а саме: Чеської Республіки, Грузії, Румунії, Республіки Молдова, Республіки Білорусь, Держави Ізраїль, Королівства Іспанії, Федеративної Республіки Німеччини, Республіки Польща, Латвійської Республіки, Естонії, Королівства Бельгії, Італійській Республіці, Французької Республіки, Республіці Австрії, Фінляндській Республіці, Королівства Швеції, Португальській Республіці, Греції, Республіці Хорватії, Королівства Данії, Ірландії.

Як результат на даний час до проведення акції долучилась і українська діаспора в Іспанії Українська школа «Наше майбутне» з м.Мадрид.

Нагадуємо, що на флешмоб нараховує близько 200 варіантів виконання композиції. Його підтримали музичні колективи, такі як: гурт «The Kubasonics» із м.Сент-Джон, дитячий хор «Співограй» м.Саскатун та мішаний хор «Коріння» з м.Калгарі, а також нащадок видатного подільського роду магнатів Генріх Грохольський, разом із чоловічим хором «Cantores minores», Варшавського архікатедрального собору.

Крім того, 7 січня 2017 року, українська громада м.Стамбул (Турція), виконала «Щедрик» перед Його Всесвятістю, Вселенським Патріархом Варфоломієм I, Архієпископом Константинополя — Нового Риму та долучила власний відеозапис до вищевказаного флешмобу.

Після закінчення флешмобу планується зібрати усі відеозаписи з виконанням «Щедрика» і передати їх у колекцію музею М.Д. Леонтовича, який нещодавно був відкритий у селі Марківка Теплицького району Вінницької області.

Акція надалі продовжується….







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ