Людмила Грабович: 2017 рік оголошений роком «первинки»

Людмила Грабович: 2017 рік оголошений роком «первинки»

27.01.17 19:43 0 566
Як зазначила під час брифінгу 24 січня директор департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович: «2017 рік оголошений Міністерством охорони здоров'я і Кабінетом Міністрів України роком «первинки». Тому, перш за все, ми будемо займатися первинним рівнем. Ми повинні спонукати місцеві бюджети, щоб були закуплені комп'ютерні комплекси, яких не вистачає у центрах ПМСД та в амбулаторіях сімейної медицини, щоб місцева влада заклала кошти на програми по лікуванню гіпертонії, цукрового діабету, бронхіальної астми. Для того, щоб, отримавши проект договору між лікарем і пацієнтом, наші сімейні лікарі до 1 липня формували свої дільниці відповідно договорів. Це найперше наше завдання. Далі будемо чекати створення Агенції по фінансуванню охорони здоров'я».

Щодо вторинного рівня медицини, то Людмила Грабович відмітила: «За планами Міністерства охорони здоров'я, цим рівнем медичних закладів ми будемо займатися у 2018 році. Межі госпітальних округів вже запропоновані, але вони ще будуть доопрацьовуватись. Тому не потрібно політизувати дану ситуацію».

«Ніяких скорочень лікарень і відділень не відбудеться. Адже лікарні це власність жителів районів і окремих територіальних громад. Тому місцеві депутати або територіальні громади самі вирішують, яка в них буде лікарня, чи буде вона існувати, і як вони будуть її дофінансовувати. На сьогоднішній день департамент охорони здоров'я ОДА не має повноважень щось чи когось скорочувати. Всі лікарні залишаться. Інше питання, коли буде запроваджена страхова медицина, кожен з лікувальних закладів буде «виживати» відповідно до того, наскільки він є затребуваний, тобто скільки пацієнтів виявлять бажання лікуватися в тій чи іншій лікарні», - зауважила Людмила Грабович.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Забезпечення додержання ...
Наступна новина: Німеччина допоможе ...

КОМЕНТАРІ