На Вінниччині оголошено підозру «чорним лісорубам»

На Вінниччині оголошено підозру «чорним лісорубам»

27.01.17 15:55 0 501
Прокуратурою Вінницької області, здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у, так званому кримінальному провадженні «Чорних лісорубів», за підозрою шести осіб, які організувались у злочинну групу з метою незаконного заволодіння лісовими ресурсами Вінницької області.

Так, членам організованої групи 24.01.2017 оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ст. 246, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України.

Завдяки скоординованих прокуратурою дій правоохоронних органів, зокрема УСБУ та ГУ ДФС в області, встановлено, що за розробленим злочинним алгоритмом, за попередньою змовою із посадовими особами лісомисливських господарств області, упродовж 2015-2016 років підозрюваними, використовуючи фізичних осіб-підприємців, організовано незаконне заволодіння лісодеревиною загальним об’ємом 5591 м. куб., чим завдано мільйонних збитків державним інтересам.

Завершуючи реалізацію злочинного плану, після вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, підозрюваними легалізовано (відмито) з фактичної реалізації незаконно отриманої лісодеревини – грошові кошти, тобто вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 209 КК України.

В кримінальному провадженні проводяться всі необхідні процесуальні дії для направлення обвинувального акту до суду.

Довідково:

- частина 5 статті 185 КК України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена в особливо великих розмірах організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна;

- частина 5 статті 191 КК України – організація розтрати та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненні в особливо великих розмірах організованою групою,- караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна;

- частина 3 ст. 209 КК України – організація вчинення фінансової операції та правочину з коштами та іншим майном, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховання чи маскування незаконного походження таких коштів або іншого майна чи володіння ними, прав на такі кошти або майно, джерела їх походження, місцезнаходження, переміщення, зміну їх форми (перетворення), а так само набуття, володіння або використання коштів чи іншого майна, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинених організованою групою в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна;

- частина 3 статті 28 стаття 246 КК України – незаконна порубка дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, вчинена організованою групою, - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ