В облдержадміністрації презентували збірку вінницьких авторів «Україна в огні» (+фото)

В облдержадміністрації презентували збірку вінницьких авторів «Україна в огні» (+фото)

27.01.17 10:48 0 520
Презентація книги відбулась 25 січня, в приміщенні ОДА за участі авторів, представників громадськості, силових структур області та творчих колективів. Почесне місце у зібранні зайняли запрошені воїни АТО, волонтери, родичі загиблих героїв.

Головував на заході редактор журналу «Вінницький край» Вадим Вітковський. Про створення книги та її значення для вінницької громади у своїх виступах говорили: директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, письменниця, упорядник збірки «Україна в огні» Валентина Сторожук, голова Вінницької обласної організації Національної спілки журналістів України Василь Паламарчук.

Справжньою подією назвала вихід книги «Україна в огні» перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська, наголосивши, що новітню історію України найкраще вивчати саме за поетичними та прозовими творами наших сучасників – очевидців Майдану, Революції Гідності, учасників антитерористичної операції на Сході країни.

Світлана Василюк подякувала усім присутнім за участь у презентації «такої маленької за розміром, але величезної за змістом книги «Україна в огні».

«Часто повторюють вислів,що коли говорить зброя – Музи мовчать. Це не є правда – Музи не мовчать, вони нарівні зі зброєю виконують свій головний обов'язок. Вони рятують нашу Україну»,- підкреслила Світлана Василюк..

«Збірка «Україна в огні» була надрукована в межах серії «Бібліотечка журналу «Вінницький край» за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної Ради і стала 20 виданням наших місцевих авторів», — зазначила її упорядник Валентина Сторожук.

Вона розповіла про історію створення книги, про роботу з авторами: відомими іменитими письменниками – земляками та зовсім юними поетами – початківцями. « Двоє авторів, твори яких увійшли до книги - бійці АТО. Зокрема, у збірнику представлена поетична добірка Влада Сорда з 93-ї окремої механізованої бригади. А військовий Сергій Деркач з батальйону «Айдар» написав нотатки про солдатські будні на передовій та вірші»,- повідомила вона.

До збірки також включений «Кривавий літопис». Це - списки вінничан - учасників АТО, які загинули, захищаючи цілісність держави на Сході України.

Присутні на презентації вшанували пам'ять про загиблих бійців хвилиною мовчання.

Цього вечора звучали вірші та уривки прозових творів, які увійшли до збірки, звучав хоровий спів колективу «Барви осені», лірична балада Тетяни Скомаровської, виступи гостей заходу.



















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Медаллю «На славу ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ