На Вінничині зміни у порядку надання юридичних послуг спрямовані на покращення їх якості та доступності (+фото)

На Вінничині зміни у порядку надання юридичних послуг спрямовані на покращення їх якості та доступності (+фото)

27.01.17 12:56 0 482
На цьому наголосив під час прес-конференції начальник головного територіального управління юстиції Юрій Круголь.

Під час прес-конференції посадовець акцентував увагу присутніх на основних досягненнях Міністерства юстиції України та головного територіального управління юстиції у 2016 році, а саме:

- завершено реформу реєстрації у сфері нерухомості та бізнесу та передано відповідні повноваження місцевій владі, нотаріусам та акредитованим суб'єктам. Минулого року реєстраційні функції у сфері нерухомості та бізнесу почали надавати нотаріуси. З травня цього року відповідні повноваження повністю на себе перебрали місцеві органи влади та акредитовані суб'єкти.

- на базі системи Он-лайн сервісів було дано старт ініціативі «Он-лайн будинок юстиції». Створення «Он-лайн будинку юстиції» - перш за все, це ініціатива спрямована на те, щоб забезпечити громадян сучасними і зручними послугами, які вони зможуть отримати в мережі Інтернет.

- ефективно реалізовано політику боротьби з рейдерством. З початку року при Міністерстві та при головних територіальних управліннях юстиції почала діяти Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, завдання якої – скасовувати незаконні реєстраційні дії. Окрім цього, Мін'юстом розроблено та забезпечено прийняття комплексного антикорупційного закону, який ввів кримінальну відповідальність за рейдерство для всіх учасників неправомірних дій: заявників, реєстраторів та вигодонабувачів.

- видача свідоцтв про народження дитини здійснюється безпосередньо у пологових будинках. Отримати перші документи дитини, не виходячи з медичного закладу, можна у 473 установах по всій Україні. Нині кожне четверте свідоцтво видається за новим порядком. Понад 86 тисяч батьків вже скористалися цієї зручною новацією.

Так само було запущено пілотний проект «Шлюб за добу». Відтепер молодятам не треба чекати щонайменше місяць для того, щоб зареєструвати свої стосунки.

- продовжено розширення найбільшого соціального проекту Уряду – надання безоплатної правової допомоги (БПВД) населенню.З вересня місяця відкрито 424 бюро правової допомоги у районних центрах та невеликих містечках. Наразі по всій країні діє 545 точки доступу до правової допомоги. Отримати консультацію тут можуть усі громадяни. А соціально незахищені українці мають право на безкоштовного адвоката для представництва у суді.

Також Юрій Круголь зазначив, що в минулому році було дано старт реформі пенітенціарної системи, системи примусового виконання судових рішень, реалізовано старт електронного декларування, налагоджено ефективну роботу системи електронних торгів арештованим майном СЕТАМ та розпочато найголовнішу реформу - реформу судової гілки влади.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МФК "Житомир" обігрує ...
Наступна новина: Тернопілля: визначили ...

КОМЕНТАРІ