Вінничина: «Час забирає свідків,але не пам’ять» (+фото)

Вінничина: «Час забирає свідків,але не пам’ять» (+фото)

27.01.17 11:36 0 510
Під такою назвою в читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва відбувся творчий вечір, приурочений до 22-ї річниці від часу створення Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України». Організатори – Вінницька обласна та міська громадські організації «Союз Чорнобиль України» та Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва.

«Союз Чорнобиль України» – відома в Україні громадська організація, метою діяльності якої є захист прав чорнобильців та вплив на формування їх державних соціальних, медичних, пенсійних програм. Це – найактивніше, найчисельніше об'єднання постраждалих від Чорнобильської катастрофи в Україні.

Виникнення чорнобильського руху в нашій країні почалось із створення ініціативної групи ліквідаторів у серпні 1988 року. У березні 1989 року були створені перші чотири первинні організації чорнобильців (на спецпідприємстві «Комплекс», в управлінні будівництва ЧАЕС, в БМУ ЧЕЗ, на підприємстві «Спецатом»). 12 квітня 1989 року відбулося засідання з їх об'єднання – фактична дата зародження «Союзу».

міські громадські організації «Союз Чорнобиль України» діють у багатьох регіонах України. Такі організації створені у м. Вінниця та майже в кожному районі області. Біля витоків вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» стояли В. Березовський, П. Осадчук, О. Меркорій, Г. Марценюк, М. Лаціс.

Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва традиційно бере участь в організації заходів з відзначення Дня Чорнобильської трагедії та Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У бібліотеці проводяться вечори, презентації книг, інформаційні години, влаштовуються книжково-ілюстративні виставки та ін. Видання Чорнобильської тематики представлені у бібліотечному фонді. Серед цих документів є чимало книг, написаних ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, зокрема, й нашими земляками, а також видання, присвячені вінничанам –ліквідаторам.

Організатори заходу також підготували виставку документів про аварію на Чорнобильській АЕС та книжкову виставку «Поєднані Чорнобилем» (з фонду ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва).





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ