Німеччина допоможе Вінниччині створити план довготривалого міського планування (+фото)

Німеччина допоможе Вінниччині створити план довготривалого міського планування (+фото)

27.01.17 20:01 0 658
Співпраця відбуватиметься в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», метою якого є розробка та впровадження планів інтегрованого розвитку Чернівців, Вінниці, Житомира та Полтави з урахуванням потреб всіх провідних сфер міського життя.

Перший візит україно-німецької делегації у складі до Вінниці відбувся вчора, 25 січня. Так, керівник проектного фонду в м. Вінниця «Інтегрований розвиток міст в Україні» Надія Богатиренко, директор проекту Матіас Брандт, віце-президент Фонду підтримки будівельної галузі (м. Київ) Торальф Вайзе та заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський відвідали Вище художнє професійно-технічне училище №5 м.Вінниці, на базі якого Фонд підтримки будівельної галузі ім. Ебергарда Шьока раніше створив два навчально-виробничих комплекси та започаткував підготовку з професії «реставратор декоративно-художніх фарбувань, маляр».

«Навчальний заклад має всі передумови для отримання та просування інвестиційних проектів у сфері модернізації освіти та розширення освітнього простору», ? зауважила Надія Богатиренко.

Матіас Брандт зазначив, що навчальний заклад має значні перспективи й поступово рухається до європейського освітнього простору, а міжнародне співробітництво – це своєрідна платформа, яка дає початок подальшій інтеграції та модернізації професійно-технічної освіти в єдиний європейський освітній простір.

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» передбачає, що разом з департаментами міських рад команда національних та іноземних експертів працюватиме над проектами довготривалого міського планування: проводитиметься збір даних, аналіз потреб в різних сферах міського життя, як, наприклад, транспорт, енергозбереження, водопостачання та водовідведення, збір та утилізація сміття, робочі місця, освіта, дозвілля та вигляд міста, які потім будуть враховані в одному довготривалому плані розвитку. Жителі міста, де реалізується проект, братимуть участь в цьому процесі.

Результатом такої роботи має стати краще скоординована робота міських рад, яка здійснюватиметься на підставі довготривалих, проте гнучких планів. Передбачається, що політика міста стане більш професійною і орієнтованою на потреби населення та спільно визначені цілі. Професійні плани та інфраструктурні проекти створять кращий доступ до національних та міжнародних джерел фінансування і сприятимуть таким чином модернізації міста.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Людмила Грабович: 2017 рік ...
Наступна новина: На Вінниччині за минулий ...

КОМЕНТАРІ