Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі відвідали Вінницький обласний центр зайнятості (+фото)

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі відвідали Вінницький обласний центр зайнятості (+фото)

27.01.17 14:36 0 444
25 січня 2017 року в. о. директора Вінницького обласного центру зайнятості Світлана Аляб'єва провела зустріч із спостерігачами Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі – Деяном Георгіевскі та Робертом Ламбертом.

Під час зустрічі мова йшла про надання центрами зайнятості Вінницької області послуг учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

Цілі роботи Місії – це неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Деян Георгіевскі повідомив, що на цей час вони досліджують реінтеграцію в суспільство учасників АТО, членів їх родин та внутрішньо переміщених осіб, питання дотримання їх соціальних прав у Вінницькій області. Для цього спостерігачі Місії контактують з представниками влади на всіх рівнях, органів місцевого самоврядування, громадськістю для всебічного вивчення проблемних питань зазначених категорій населення.

Світлана Аляб'єва поінформувала співрозмовників, що до обласної служби зайнятості звернулось 4420 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. 770 осіб були працевлаштовані, зокрема 38% у сфері сільського господарства, 22% - в переробній галузі та 11% - в сфері торгівлі.

Детально зупинились на сприянні службою зайнятості започаткуванню власної справи шляхом навчання основам ведення бізнесу та фінансової підтримки організації підприємницької діяльності.

Так, 109 учасників АТО отримали одноразову виплату допомогу по безробіттю для відкриття власної справи.

Світлана Сергіївна повідомила про стимули для роботодавців, які працевлаштовують демобілізованих бійців – передбачену законодавством компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску.

Особливу увагу приділили специфіці працевлаштування учасників АТО, зокрема заходам, які сприяють їх поверненню до мирного життя та адаптації на ринку праці. Для досягнення позитивного результату фахівці центрів зайнятості співпрацюють з усіма соціальними партнерами щодо вирішення питання соціально-психологічної адаптації та подолання посттравматичного синдрому бійців. Підкреслили важливість індивідуального підходу до кожного бійця, зокрема завдяки роботі із членами їх сімей.

Також предметом обговорення стало питання проходження медичного огляду особами, які бажають працевлаштуватись. Роберт Ламберт поділився досвідом інших країн щодо обов'язкової наявності у шукача роботи сертифікату про проходження медичного огляду.

Підсумовуючи результати зустрічі учасники домовились про подальшу співпрацю Вінницької обласної служби зайнятості та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зокрема про наступну зустріч щодо вивчення питання надання послуг внутрішньо переміщеним особам.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Вінницького ОЦЗ



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Потенціал Тернопілля ...
Наступна новина: Луцьк: з 1 січня по 22 ...

КОМЕНТАРІ