У Рівненській області служба зайнятості стає ближчою до людей

У Рівненській області служба зайнятості стає ближчою до людей

27.01.17 08:32 0 515
З метою напрацювання пропозицій до законодавства в сфері зайнятості населення та модернізації роботи служби зайнятості, розширення її функціоналу та напрямів покращення співпраці із роботодавцями та соціальними партнерами, 20 січня в Гощанському районному центрі зайнятості відбулось засідання круглого столу на тему «Забезпечення зайнятості населення в умовах зміни законодавства» за участі соціальних партнерів та роботодавців району.

В засіданні взяли участь заступник начальника Управління Держпраці у Рівненській області Наталія Карп'юк, перший заступник голови Гощанської райдержадміністрації Юрій Ястремський, заступник голови райради Валентин Бедричук, головний державний інспектор Управління Держпраці Сергій Мосійчук, керівники районних установ, роботодавці.

Відкрив засідання директор районного центру зайнятості Петро Зубкевич, який підкреслив, що сучасна ситуація в країні та на ринку праці потребує невідкладного реформування державного управління в сфері зайнятості. Уже запроваджуються нові форми роботи, зокрема, використання вакансій з усіх можливих джерел; підбір претендентів на вакантні посади не лише з бази зареєстрованих безробітних, але й інших ресурсів, електронної бази резюме шукачів роботи; відеорезюме та відеопрезентації роботодавців. Підбиваючи підсумки роботи у 2016 році, Петро Зубкевич на діаграмах і графіках наочно продемонстрував, що завдяки впровадженню в роботу центру зайнятості Антикризового регламенту на ринку праці району спостерігається позитивна динаміка у поверненні до продуктивної зайнятості шукачів роботи, зростає рівень працевлаштування та кількість вакансій.

Петро Зубкевич зупинився також на деяких новаціях в проектах змін до законодавства про зайнятість. Присутні погодились з думкою, що є потреба у докорінних змінах, які можливі лише на законодавчих засадах. Служба зайнятості намагається стати максимально ближчою до людей. У цьому закладений основний принцип реформування – доступ до гідної роботи через спрощену процедуру надання послуг.

Про зміни у законодавстві про працю та державний нагляд у сфері господарської діяльності, які набули чинності з 1 січня 2017 року, розповіла заступник начальника управління Держпраці у Рівненській області Наталія Карп'юк.

Виступили також і представники роботодавців, зокрема, голова спілки підприємців району Вікторія Єремеєва, які жваво обговорювали питання впливу підвищення розміру мінімальної заробітної плати на діяльність бізнесу, ймовірність загроз вивільнення працівників.

Перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Ястремський акцентував увагу учасників круглого столу на подоланні сільського безробіття, що є на досить гострою проблемою, яка може бути вирішена тільки за умови створення нових робочих місць.

За результатами круглого столу було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю між органами влади, роботодавцями та соціальними партнерами задля підвищення зайнятості населення.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ