Судитимуть керівника комунального підприємства,через службову недбалість якого державі завдано збитки у сумі понад 200 тис грн

Судитимуть керівника комунального підприємства,через службову недбалість якого державі завдано збитки у сумі понад 200 тис грн

27.01.17 08:42 0 524
Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно виконувача обов'язків директора одного із міських комунальних підприємств, який звинувачується у службовій недбалості, що спричинило державі тяжкі наслідки (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ч.2 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

На підставі зібраних слідчими разом із прокурорами доказів встановлено, що керівник підприємства без жодних документальних та правових підстав, неналежно виконуючи свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, підписав у 2012 році офіційні документи, у яких завищено обсяги матеріалів та вартість проведених підрядником будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту ліфтів міста.

Через таку службову недбалість приватній структурі було безпідставно перераховано бюджетні кошти у сумі понад 200 тис грн.

Посадовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ