Чернівці: Співпраця з органами влади з метою збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду області

Чернівці: Співпраця з органами влади з метою збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду області

27.01.17 11:26 0 480
З метою захисту конституційного права працюючих осіб на соціальне та пенсійне забезпечення, та враховуючи те, що подолання негативних тенденцій можливе за умови скоординованих дій усіх гілок влади, органами Пенсійного фонду області налагоджена співпраця з соціальними партнерами, територіальними органами Державної фіскальної служби, Держпраці та органами влади з питань забезпечення надходжень власних доходів до бюджету Фонду.

З метою підвищення ефективності роботи в напрямку наповнення бюджету Пенсійного фонду області, в тому числі за рахунок виведення з «тіні» заробітної плати, на постійній основі здійснюється аналіз динаміки зміни фонду оплати праці та чисельності найманих працівників, про результати якого інформуються місцеві органи влади, галузеві профспілкові організації області.

Проводиться робота щодо виявлення суб'єктів господарювання, які не забезпечують найманим працівникам мінімальних соціальних гарантій з оплати праці. Результати аналізу звітності страхувальників та переліки роботодавців, які виплачують заробітну плату найманим працівникам менше законодавчо встановленого мінімального рівня, щомісяця надсилаються до органів влади для відповідного реагування і заслуховування керівників таких підприємств на засіданнях робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Питання легалізації зайнятості і заробітної плати залишається пріоритетним напрямком в роботі Пенсійного фонду області, з цією метою працівниками управлінь Фонду протягом 2016 року підготовлено матеріали та взято участь у 123 спільних нарадах з соціальними партнерами з питань дотримання роботодавцями законодавства про працю, де заслухано 504 роботодавці, які мінімізують зарплату найманим працівникам, чим порушують їх гарантоване законодавством право на соціальний захист. Результатом співпраці з органами влади та контролюючими органами є зменшення в області порівняно з початком року кількості роботодавців, які нараховують заробітну плату найманим працівникам менше мінімального розміру, на 1,2 тис. роботодавців, а працівників – на 5,2 тис. осіб.

Вживаються заходи щодо недопущення та погашення заборгованості з платежів до бюджету Пенсійного фонду. За участю працівників управлінь Фонду та боржників проведено 62 розширені наради при районних державних адміністраціях, підготовлено матеріали та взято участь у 134 засіданнях комісій з питань погашення заборгованості.

Завдяки співпраці з органами влади та територіальними органами Державної фіскальної служби забезпечено виконання планового завдання із надходження власних доходів до бюджету Пенсійного фонду України в області на 105,2%.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КЗ "ДЮСШ №2 Луцької ...
Наступна новина: Чернігів: Список учасників ...

КОМЕНТАРІ