Чернівці: Парк « Жовтневий» перейменовано у Парк Реформації

Чернівці: Парк « Жовтневий» перейменовано у Парк Реформації

27.01.17 11:37 0 578
Чернівецька міська рада підтримала електронну петицію чернівчан та більшістю голосів вирішила перейменувати парк «Жовтневий» на парк Реформації.

255 городян, які підтримали електронну петицію, пропонували депутатам перейменувати парк «Жовтневий» у парк Реформації, продовжуючи справу декомунізації та на виконання указу Президента України від 26.08.2016 № 357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

Автор петиції Микола Гунько вважає, що «ця назва гармонійно поєднує європейські прагнення чернівчан на шляху втілення реформ при побудові громадянського суспільства і сприятиме авторитету біблійних принципів, вкрай важливих для підвищення рівня духовності і моралі, особливо серед дітей та молоді».

Петицію підтримали 25 депутатів Чернівецької міської ради.

Довідково

Реформація (від лат. reformatio — перетворення, виправлення) — церковно-релігійне, духовно-суспільне та політично рухове оновлення в країнах Західної та Центральної Європи у XVI столітті. 500-річчя Реформації в Україні відзначається з метою визнання вагомого внеску протестантських церков і релігійних організацій в розвиток релігійної, культурної і соціальної сфери України, вияву поваги до їхньої ролі в українській історії та становленні незалежної держави.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Час забирає ...
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ